WSPNOB

Nieuws

Veelgestelde vragen over de Online Banenmarkt Noordoost-Brabant

Op 6 april organiseert het Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant opnieuw een online banenmarkt. Via een besloten LinkedIn-groep kunnen werkgevers en werkzoekenden direct met elkaar in contact komen. Maar hoe gaat de banenmarkt precies in z’n werk? Hoe kan u zich aanmelden? En hoe plaatst u een oproep? In dit artikel delen we alle veelgestelde vragen over de WSPNOB Online Banenmarkt!

Wat is de WSPNOB Online Banenmarkt?

De WSPNOB Online Banenmarkt is hét coronaproof event dat werkgevers en werkzoekenden in de regio samenbrengt. En de naam zegt het al: het is een online banenmarkt, een plek waar werkgevers met vacatures en werkzoekenden die op zoek zijn naar een baan elkaar kunnen vinden.

Wanneer is de WSPNOB Online Banenmarkt?

De eerstvolgende editie vindt plaats op dinsdag 6 april 2021 van 10:00 – 13:00 uur.

Hoe werkt de WSPNOB Online Banenmarkt?

De WSPNOB Online Banenmarkt wordt georganiseerd via een besloten LinkedIn-groep. Op dinsdag 6 april verzamelen werkgevers en werkzoekenden zich online. Werkgevers kunnen die dag actuele vacatures en oproepen delen en geïnteresseerden kunnen hier rechtstreeks op reageren. Werkzoekenden krijgen ook de kans zichzelf te presenteren door hun CV of pitch te delen. Online, dus helemaal corona-proof!

Hoe kan ik me aanmelden voor de WSPNOB Online Banenmarkt?

Aanmelden doet u door lid te worden van de besloten LinkedIn-groep:

  1. Ga naar de besloten LinkedIn-groep via deze link: https://www.linkedin.com/groups/8986251/
  2. Klik op de knop ‘Lid worden’
  3. U krijgt binnen 24 uur een melding dat u lid bent geworden van de groep

Dit is alles wat u hoeft te doen om deel te nemen aan de online banenmarkt. Via de LinkedIn-groep blijft u bovendien op de hoogte van het laatste nieuws. Ook zullen we tips & tricks met u delen zodat u tijdens de banenmarkt meer kans maakt op het vinden van een match.

Hoe kan ik me voorbereiden op deelname?

  1. Denk goed na over het doel van uw deelname. Bent u op zoek naar een baan? Heeft u openstaande vacatures? Of wilt u gewoon een beetje rondkijken? Als u uw doel scherp heeft, haalt u meer uit de online banenmarkt.
  2. Zorg dat uw LinkedIn-profiel goed op orde is. Tips vindt u hier: https://www.brunel.nl/nl-nl/blogs/2019/09/20-linkedin-tips-en-tricks
  3. Wilt u een actieve bijdrage leveren door een oproep of vacature te plaatsen? Denk dan alvast na over uw oproep. Schrijf een korte, duidelijke en wervende tekst. Extra opvallen? Neem een video op waarin u uzelf voorstelt en vertelt wat u (of uw bedrijf) zoekt.

Waarom moet ik meedoen aan de WSPNOB Online Banenmarkt?

Omdat de online banenmarkt in deze gekke tijd een van de weinige events is waar werkgevers en werkzoekenden in direct contact met elkaar kunnen komen.

Wat heb ik nodig om mee te doen aan de WSPNOB Online Banenmarkt?

Een LinkedIn-profiel! Meer informatie over hoe u een profiel aanmaakt, vindt u hier: https://www.webwijzer.nl/sociale-netwerken/linkedin-profiel-maken.html

Als u nog hulp nodig hebt bij het aanmaken van een LinkedIn-profiel, neem dan even contact op met Alexandra via info@wspnoordoostbrabant.nl.

Hoe plaats ik een bericht in de LinkedIn-groep?

Op 2 februari gaat de online banenmarkt om 10:00 uur van start. Vanaf dan kunt u uw oproep of vacature delen in de groep. Hoe dat in z’n werk gaat? Hieronder een stappenplan!

💡 Ga naar de homepage van de LinkedIn-groep
💡 Klik op ‘Begin een gesprek in deze groep’
💡 Typ hier uw bericht. Bijvoorbeeld een kort persoonlijk verhaal.
💡 Wilt u een foto, video of bestand toevoegen aan het bericht? Dat kan ook. Klik dan naast het (+) op de knop met de foto, video of het bestand.
💡 Vergeet niet om hashtags toe te voegen aan uw bericht. Uw bericht wordt zo beter gevonden door werkzoekenden. Voorbeelden van hashtags zijn #vacature #CV of #baan
💡 Zorg ook dat uw contactgegevens erin staan. Dus een telefoonnummer of mailadres waarop u bereikbaar bent.
💡 Bericht compleet? Klik op plaatsen!
💡 Gefeliciteerd! Uw bericht is geplaatst. Ververs regelmatig de pagina, zodat u geen reacties mist. Voor Windows kan dit met F5-toets en voor Apple-gebruikers is dat CMD + R.

Waarom moet ik de pagina verversen?

Tijdens de Online Banenmarkt raden we je aan om regelmatig de pagina te ‘verversen’. Er komt immers tussen 10.00 en 13.00 uur een grote stroom berichten op gang die je niet wilt missen! De pagina verversen kan met F5 (of CMD+R bij Apple), of klik opnieuw op ‘Discussie’.

Wat gebeurt er met de oproep die ik geplaatst heb?

U bent zelf verantwoordelijk voor de door u geplaatste oproep en de opvolging van eventuele reacties daarop. Onze accountmanagers en consulenten kijken tijdens de Online Banenmarkt mee met de geplaatste vacatures en oproepen. Zien zij een mogelijke match? Dan laten ze u dat weten en bemiddelen ze als dit wenselijk is.

Hoelang blijven vacatures en oproepen online staan?

Geplaatste vacatures en oproepen blijven na de banenmarkt nog zes weken online staan.

Kan iedereen mijn reacties lezen?

Nee, de WSPNOB Online Banenmarkt is een besloten LinkedIn-groep. Dat houdt in dat alleen de leden van deze LinkedIn-groep de reacties kunnen lezen. Uw eigen netwerk dus niet.

Heeft u nog meer brandende vragen over de WSPNOB Online Banenmarkt? Neem dan contact met ons op via info@wspnoordoostbrabant.nl. Wij beantwoorden uw vragen graag! Zien we u op 2 februari?

27 mei: WSP Webinar Arbeidsmobiliteit

Arbeidsmobiliteit: ondersteuning van werk naar werk Bijna 40%* van de bedrijven in Noordoost-Brabant ondervindt negatieve gevolgen van de coronacrisis. Het…

Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

    Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens per vier weken nieuws over subsidieregelingen, tips, en best-practises voor werkgevers in Noordoost-Brabant.