Vergoeding in sportkosten helpt personeel gezonder te leven

Fitte werknemers: je bedrijf heeft er baat bij. Een hoog ziekteverzuim is niet volledig te voorkomen, maar je kunt als werkgever je medewerkers wel stimuleren om gezond te leven. Medewerkers die naar de sportschool gaan, zich aansluiten bij een tennisvereniging of wekelijks trainen bij de plaatselijke bootcampclub kunnen hun kosten door de werkgever laten vergoeden met de werkkostenregeling (WKR). We lichten in dit artikel toe wat de regeling inhoudt én wat het je als werkgever kan opleveren.

 

Werkkostenregeling: wat houdt het in?

De werkkostenregeling (WKR) is ervoor om de werkgever onbelaste vergoedingen uit te laten keren aan zijn werknemers. Een maximaal bepaald bedrag, afhankelijk van je loonkosten, mag je uitkeren voor bijvoorbeeld tablets, kerstgeschenken en kinderopvang van je werknemers. Deze regeling heeft ook betrekking op sportkosten.

 

Investeren in gezond en sportief personeel?

Een hoog verzuim is een veelvoorkomend probleem de laatste jaren. Hoe fitter je werknemers, hoe groter de kans dat jij daar geen last van krijgt. Het stimuleren van sportiviteit trekt bovendien nieuwe werknemers aan omdat je laat zien dat je om het welzijn van je werknemers geeft. En: sport verbindt. Hoe leuk zou het zijn als jouw medewerkers elkaar vinden in hun favoriete hobby en uiteindelijk zelfs jouw bedrijf willen vertegenwoordigen bij een hardloopwedstrijd of voetbaltoernooi? Dubbel winst!

 

Welke voorwaarden en richtlijnen gelden voor de werkkostenregeling?

Om de regeling te benutten zijn er een aantal voorwaarden voor de werkgever om aan te voldoen. Zo moet het om een gebruikelijk bedrag gaan dat niet meer dan 30% afwijkt van het bedrag dat andere werkgevers vergoeden. Ook moet de vergoeding van bijvoorbeeld het sportabonnement vooraf worden aangewezen als werkkosten. Volgens de Belastingdienst is een bedrag tot €2.400 per medewerker gebruikelijk. Dit zijn alle vergoedingen, verstrekkingen en terbeschikkingstellingen per werknemer per jaar bij elkaar opgeteld. Hieronder vallen ook de vergoedingen voor het thuiswerken en elektronica zoals telefoons en tablets. Maar er is nog meer. Veel werkgevers benutten de zogenaamde vrije ruimte niet maximaal. Benieuwd of jij dat wel doet? We lichten uitgebreid toe welke kosten je belastingvrij kan vergoeden, lees verder op https://wspnoordoostbrabant.nl/subsidies/werkkostenregeling-wkr/.

 

Wil jij meer weten over de werkkostenregeling? Onze accountmanagers staan elke dag voor je klaar en geven je persoonlijk advies.

Neem contact op via de helpdesk.

Top