Vijf doelgroepen die nog wél beschikbaar zijn voor je vacatures

Het enorme personeelstekort maakt het veel werkgevers moeilijk om vacatures te vullen. De zoektocht naar personeel is lastig, er zijn veel concurrenten die ook personeel zoeken en je krijgt weinig reacties op vacatures. Wat kan je dan doen? 

We hebben een verzameling, gebaseerd op het artikel van het landelijke WSP, van groepen personen die jij waarschijnlijk nog niet betrekt in jouw wervingsproces. Mogelijk zijn dit kandidaten die wel bij je aan de slag willen. Plus, kandidaten die je door middel van opleidingen tot de ideale werknemers kan laten groeien. 

 

Segmenten van doelgroepen voor je vacature

Op de arbeidsmarkt zijn er verschillende doelgroepen te onderscheiden. Het is handig om ze te segmenteren. We beschrijven de volgende vijf doelgroepen die beschikbaar kunnen zijn voor jouw vacatures:

  1. Jongeren
  2. ZZP’ers
  3. (Ontslagbedreigde) werkenden
  4. 50-plussers
  5. Arbeidsbeperkten

  

Mogelijke kandidaten: Jongeren

Eén van de grootste groepen die je wellicht nog niet hebt meegenomen in je wervingsproces is de groep jongeren. Dit zijn de 17 tot 25-jarigen. De groep jongeren bevat 28 procent van de bevolking in Nederland.

 

Waarom zijn jongeren interessante kandidaten?

Tijdens de crisis de afgelopen twee jaar is er een groot deel van de jongeren werkloos geraakt, vaak krijgen jongeren als eerste ontslag in een moeilijke periode. Bij economische neergang loopt werkloosheid bij deze groep bijna twee keer zo snel op dan gemiddeld.

 

Mogelijke kandidaten: Zzp’ers

Een andere grote groep mogelijke kandidaten is de groep zzp’ers. In Nederland zijn 1,1 miljoen zelfstandigen zonder personeel, ook vaak zelfstandig ondernemer of freelancer genoemd. Tijdens de coronacrisis hebben veel zelfstandigen te maken gekregen met minder uren werk, sommigen hebben nog steeds uitdagingen in hun werk door de crisis.

 

Waarom zijn zzp’ers interessante kandidaten?

Over het algemeen is deze groep niet snel geïnteresseerd in het werken in loondienst, maar zekerheid en collega’s kan hen toch overtuigen. Verder zijn zelfstandigen vaak erg gehecht aan flexibiliteit, dit dien je hen wel te kunnen bieden. Maar de mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid van deze groep kan erg waardevol voor je organisatie zijn.

 

 

Mogelijke kandidaten: Werkenden en ontslagbedreigde werkenden

In Nederland zijn 9 miljoen werkenden, waarvan 1,7 miljoen personen met een flexibel dienstverband. Niet al deze personen bevinden zich in een werkzekere omgeving. Daarom is het slim om deze groep ook in gedachte te houden bij het zoeken naar personeel.

 

Waarom zijn (ontslagbedreigde) werkenden interessante kandidaten?

Werkenden zijn al aan het werk, dit vinden ze dus belangrijk of ervaren ze als nodig. Daarnaast kan jij ze misschien meer bieden dan hun huidige werkgever, bijvoorbeeld een langer contract, meer ontwikkelingsmogelijkheden of een vast urenaantal in de week. Zorg dat je deze groep óók aanspreekt in je wervingsproces en overweeg om met werkenden in gesprek te gaan.

 

Mogelijke kandidaten: 50-Plussers

De bevolkingsgroep bestaat uit een groot deel van 50-plussers, ongeveer 7,1 miljoen in Nederland. De groep is steeds meer gaan werken, vooral tussen de leeftijden van 60 tot 67 jaar. De 50-plussers komen na het verlies van een baan moeilijk weer aan het werk en blijven een langere tijd werkloos.

 

Waarom zijn 50-plussers interessante kandidaten?

Het inzetten van bij- en omscholing kan zorgen dat een 50-plusser je team perfect aanvult. Ook kan relevante kennis en opgedane vaardigheden al veel toevoegen aan je organisatie. Waarop kan je letten tijdens het sollicitatieproces? Begin bij het bieden van aandacht voor de persoon en wissel ervaringen uit.

 

Mogelijke kandidaten: Arbeidsbeperkten

Tot slot de groep die door ziekte of een handicap (deels) arbeidsongeschikt zijn. Goed om te weten, sinds 2015 is de Participatiewet van kracht, hierdoor zijn er veel meer voorzieningen en regelingen gekomen voor arbeidsbeperkten. Maar weinig organisaties hebben iemand met een arbeidsbeperking in dienst: 1 op de 10 werkgevers.

 

Waarom zijn arbeidsbeperkte mensen interessante kandidaten?

Deze groep kan mogelijk veel voor je bedrijf betekenen, ook dankzij de regelingen die er zijn. Omdat dankzij deze regelingen er tegemoetkomingen zijn voor werkgevers, minimaliseer je je risico als werkgever. Vergeet deze groep dus zeker niet tijdens het zoeken naar kandidaten.

 

Hulp bij werving van kandidaten

Wil je weten hoe we jou kunnen helpen, of wil je dankzij een contactpersoon meer kandidaten vinden? Neem eens contact op met het WSP Noordoost-Brabant.

Graag advies?
We helpen je graag!

Bel (085) 13 04 062

Of laat je gegevens achter en dan nemen we contact met je op.

Top