WSPNOB

Nieuws

Voor ideeën met social impact: de Wildcat Challenge!

WSP-partner Weener XL, het werk- en ontwikkelbedrijf van de gemeente ‘s-Hertogenbosch, organiseert in samenwerking met Agrifood Capital een challenge. Deze challenge is voor alle inwoners uit ‘s- Hertogenbosch die een idee hebben waarmee ze mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (uit ‘s-Hertogenbosch) aan het werk kunnen helpen. Veel mensen die tot deze doelgroep behoren, willen en kunnen werken. Wij willen ervoor zorgen dat zij allemaal hun plek op de arbeidsmarkt vinden.

Verbinding
Naast een goed idee wordt verwacht van de deelnemers dat ze de wil en het doorzettingsvermogen hebben om hun idee ook daadwerkelijk uit te voeren.

Wethouder Huib van Olden: “Met deze challenge snijdt het mes aan twee kanten. We helpen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk. En we stimuleren inwoners om hun goede ideeën tot uitvoering te brengen en helpen hen hiermee op weg. Een belangrijke verbinding om vanuit de gemeente ‘s-Hertogenbosch te maken.”

De winnaar
Op 9 oktober is de finale van de challenge in het Werkwarenhuis van Social label te ’s-Hertogenbosch. Drie genomineerden pitchen op deze avond hun idee. Een jury, bestaande uit vertegenwoordigers van Bossche bedrijven, beoordeelt deze en kiest een winnaar. De winnaar wint een jaar lang ondersteuning voor het realiseren van het idee en een geldbedrag van EUR 3500,-.

Inzenden idee
Ga naar de website van de Wildcat Challenge voor meer informatie over de challenge en voor informatie over het inzenden van ideeën.

Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens per vier weken nieuws over subsidieregelingen, tips, en best-practises voor werkgevers in Noordoost-Brabant.