WSPNOB

Nieuws

Weener XL en partners leiden werk- zoekenden op tot Repair Engineers

Woensdag 14 november reikte Bossche wethouder van werk en inkomen Huib van Olden 20 mensen een diploma tot Repair Engineer uit. Weener XL, partner van het WSP NOB, organiseerde de opleiding samen met IT-bedrijven Comserve, Acer en SNEW en onderwijsinstelling Koning Willem 1 College te ’s-Hertogenbosch.

Samenwerking bedrijfsleven, onderwijs en overheid
De 20 afgestudeerden, allen met een afstand tot de arbeidsmarkt, hadden voorheen een uitkering. Weener XL had het contact met hen, het Koning Willem 1 College verzorgde leslokalen en onderwijs en de IT-bedrijven zorgden voor de aansluiting met de praktijk. Volgens wethouder Huib van Olden was het “een goed voorbeeld van samenwerking tussen bedrijfsleven, onderwijs en overheid”.

Alle afgestudeerden aan het werk
De opleiding werd gestart, omdat er een tekort is aan reparateurs op de arbeidsmarkt. Het eerste resultaat is dan ook positief. Alle afgestudeerden zijn namelijk al aan het werk als Repair Engeneer! Weener XL zegt dan ook dat de opleiding zeker een vervolg krijgt.

Het hele nieuwsbericht, kun je hier teruglezen op de website van Weener Xl.

Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens per vier weken nieuws over subsidieregelingen, tips, en best-practises voor werkgevers in Noordoost-Brabant.