WSPNOB

Nieuws

Werkgevers geboeid met “Commando Pinkelen”

Op dinsdag 11 februari vulde de Raadzaal van het gemeentehuis in Oss zich met bijna 200 aanwezigen op uitnodiging van het Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant. Zij namen deel aan de interactieve ontbijtsessie en netwerkbijeenkomst ‘Binden en Boeien’.

Nathan Markus trapte de sessie af met interessante trends op de arbeidsmarkt, waarna Samantha Beaufort het publiek wist te prikkelen met de Candidate Experience. Spreker Arjen Banach – expert op het gebied van werkgeluk en duurzame inzetbaarheid – sloot af met een inspirerende boodschap over hoe je anno 2020 medewerkers kunt binden en boeien. Met humor wist hij herkenbare praktijkvoorbeelden te benoemen en deelde hij praktische tips. Iedereen kwam uit z’n stoel voor “Commando Pinkelen” om daarmee zelf te ervaren hoe het is om non-actief, reactief of proactief in te spelen op veranderingen.

Ralph van Iersel – commercieel directeur van Job Investment Group: “Zo’n sessie geeft handvaten om verder met het thema ‘binden & boeien’ aan de slag te gaan. We kunnen veel tijd en moeite steken in het recruiten van nieuwe medewerkers, maar uiteindelijk is het de kunst om ze ook te behouden.”

Manager HRM Raoul Gregoire herkende veel van de voorbeelden die spreker Arjen Banach in zijn toespraak aanstipte. Binnen zijn bedrijf Van der Velden Rioleringsbeheer wordt al serieus aandacht besteed aan het behoud van medewerkers. Zo mogen servicemonteurs tegenwoordig ook parttime werken. “Er was eerst veel verzet tegen deze verandering, maar we moeten met de tijd mee”, zo legt Raoul Gregoire uit. “Bestaand personeel maakt nu gebruik van de mogelijkheid om parttime te werken, maar we trekken er ook nieuw personeel mee aan.”

Ook Marco van de Braak, directeur bij Nijnsel B.V. is enthousiast na afloop: “Ik zou andere werkgevers zeker aanraden dit event in het vervolg te bezoeken. Het is goed voor je netwerk en heel leerzaam!”

Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens per vier weken nieuws over subsidieregelingen, tips, en best-practises voor werkgevers in Noordoost-Brabant.