WSPNOB

Nieuws

Budget aanpassing werkplek voor mensen met een beperking

Het moet voor werkgevers eenvoudiger worden om mensen met een beperking in dienst te nemen. Dat vindt het kabinet en daarom stellen zij 8 miljoen euro beschikbaar voor de pilot ‘generieke werkvoorziening’. Deze pilot, die start op 1 maart, houdt in dat werkgevers een aanvraag kunnen indienen voor de aanpassing van één of meerdere werkplekken binnen hun bedrijf. Het kabinet hoopt dat mensen met een beperking hierdoor makkelijker aan het werk komen en blijven.

Op dit moment kunnen werkgevers pas een subsidie aanvragen als zij iemand met een arbeidsbeperking in dienst hebben genomen. Tijdens de pilot kan een werkgever al een aanvraag voor een werkplekaanpassing doen als hij de intentie heeft om een werknemer met een beperking in dienst te nemen. Voorwaarde is dat de werkgever minimaal drie jaar duurzame werkgelegenheid aanbiedt. De bestaande regeling voor een werkgeversvoorziening met maatwerk op het individuele dienstverband blijft naast de pilot bestaan. In februari berichten we u hier over hoe u deze subsidie kunt aanvragen.

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen over deze regeling? Meld u dan hieronder aan voor onze nieuwsbrief.

 

 

Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens per vier weken nieuws over subsidieregelingen, tips, en best-practises voor werkgevers in Noordoost-Brabant.