WSPNOB

Nieuws

WSP en Albert Heijn creëren banen voor mensen met arbeidsbeperking

Op dinsdag 30 oktober hebben het WSP Noordoost-Brabant en Albert Heijn een samenwerkingsovereenkomst ondertekend om mensen met een arbeidsbeperking te plaatsen bij de Albert Heijn winkels in de regio. Wethouder van de gemeente ‘s-Hertogenbosch Huib van Olden:”Werk is de beste manier om te participeren in de samenleving. Dus we moeten alles doen om dat mogelijk te maken. Albert Heijn en het WSP NOB dragen daar op deze manier aan bij”.

Ondertekening en echte Bossche bollen
De ondertekening vond plaats in het stadhuis van ’s-Hertogenbosch. Namens het WSP NOB zette wethouder Huib van Olden een handtekening onder de samenwerking. Albert Heijn werd vertegenwoordigd door Gemma de Beer, Regiolead Participatie. Natuurlijk waren er de echte Bossche bollen en accountmanagers van het WSP NOB Nicole Papen en Annelies Heiboer-Los ontvingen van Albert Heijn taart als dank voor het realiseren van deze overeenkomst.

Aandacht voor de mens, niet de bureaucratie
Albert Heijn had al langer de ambitie mensen met een arbeidsbeperking een baan aan te bieden, maar liep tegen verschillende regelingen per gemeente aan. Dankzij de samenwerking met het WSP NOB kan de supermarktketen dit nu voor de hele regio Noordoost-Brabant in één keer realiseren. Gemma de Beer over de samenwerking: “Nu we dit met elkaar hebben afgesproken, hoeven we alleen nog maar te kijken naar de mens. Niet meer naar de bureaucratie eromheen”.

Al 50 kandidaten geplaatst!
De samenwerking geldt voor de 18 supermarkten in Noordoost-Brabant die Albert Heijn zelf beheert. In eerste instantie waren 49 arbeidsplaatsen bij de 18 winkels gereserveerd voor de doelgroep. Inmiddels zijn er al 50 arbeidsplaatsen ingevuld en staan er nog eens 10 vacatures open! Daarbij kennen de arbeidsplaatsen een bepaalde mate van doorstroming, doordat mensen dichterbij huis kunnen werken of doorstromen naar een andere functie. Voorlopig zijn er dus kansen genoeg door deze samenwerking!

Meer informatie
Wilt u meer informatie over deze samenwerking of bent u geïnteresseerd om zelf een samenwerkingsovereenkomst met het WSP Noordoost-Brabant op te nemen? Neem dan contact op met info@wspnob.nl.

Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens per vier weken nieuws over subsidieregelingen, tips, en best-practises voor werkgevers in Noordoost-Brabant.