WSPNOB

Nieuws

Zeer geslaagde 1e editie Talent Event in Oss

Met een tevreden en trots gevoel kijken we terug op de eerste editie van het Talent Event dat op 3 oktober door het WSP Noordoost-Brabant in Oss werd georganiseerd. Deze dag stond volledig in het teken van ontdekken:

Waar liggen de kansen op een baan? Waar liggen jouw kwaliteiten? Maar ook ontdekken wat je leuk vindt en waar je blij van wordt! Werkgevers en kandidaten gingen in gesprek en leerden elkaar en elkaars mogelijkheden kennen.

Dit alles gebeurde op een originele manier. Er was een aansprekend programma waarin niet alleen gesprekken, maar ook ‘challenges’ waren georganiseerd. Zoals: wie kan de hoogste stapel dozen verplaatsen met een heftruck en wie kan het beste virtueel lassen?

Sfeerimpressie
Voor een eerste sfeerimpressie bekijk het artikel en filmpje dat D-Tv hierover plaatste.

 

Hierbij wat getallen die het succes onderstrepen:

Het Talent Event is door ruim 200 deelnemers bezocht, waarvan 106 kandidaten zich vooraf hebben ingeschreven via de website. De kandidaten kwamen uit de hele regio.

5 kandidaten hebben ter plekke een video opgenomen en 20 kandidaten hebben direct hun waardebon van TalentUit ingeleverd en een datum ingepland voor de opname van een persoonlijke video waarmee zij zich op Talent uit Noordoost-Brabant aan werkgevers kunnen presenteren.

De workshops van MKB goedwerknemersschap en SSB waren elk uur druk bezocht. Vanuit deze workshops hebben ruim 40 kandidaten aangegeven meer te willen weten over Lerend Werken van het WSP.

Het Talent Event is dóór en vóór kandidaten georganiseerd: er hebben 6 kandidaten van talentuitnoordoostbrabant.nl meegewerkt aan de organisatie van dit evenement. Eén van hen heeft inmiddels een baan aangeboden gekregen bij één van de deelnemende bedrijven en 3 kandidaten hebben een oriënterend gesprek.

Een aantal kandidaten heeft bovendien een gesprek gepland met een werkgever voor een concrete vacature.

Gemeente Den Bosch heeft speciaal voor dit event voor ruim 20 kandidaten vervoer geregeld zodat zij naar het TalentEvent konden komen. Dank hiervoor!

Tot slot: alle kandidaten konden aangeven waar hun interesse ligt. Deze inventarisatie bekijken we de komende tijd met onze accountmanagers en consulenten en we bepalen vervolgens welke acties er per gemeente nodig zijn om een concreet vervolg hieraan te geven.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over het Talent Event, of bent u geïnteresseerd om deel te nemen aan een volgende editie van een Talent Event in uw regio? Neem dan contact op met info@wspnob.nl.

Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens per vier weken nieuws over subsidieregelingen, tips, en best-practises voor werkgevers in Noordoost-Brabant.