WSPNOB

Nieuws

Zes kandidaten gestart met leerwerktraject vanuit Lerend werken

Dinsdag 10 juli zijn zes kandidaten gestart met een leerwerktraject in de leerlijn Logistiek van het project ‘Lerend Werken’. Na drie tot zes maanden hebben zij werkervaring opgedaan bij verschillende bedrijven en hebben ze erkende praktijkcertificaten om te bouwen aan hun toekomst!

 Lerend werken is één van de projecten van het WSP om werkzoekenden en werkgevers bij elkaar te brengen. Wil je meer weten over het project ‘Lerend werken’? Kijk dan hier!

Tijdens de leerlijn Logistiek werken de kandidaten bij verschillende werkgevers en gaan één dag in de week naar school. De lessen worden gegeven bij Sligro in Veghel zodat de kandidaten de theorie meteen in de praktijk brengen. Tijdens het traject leren de kandidaten bijvoorbeeld inkomende goederen verwerken, magazijnwerkzaamheden verrichten en hoe ze veilig kunnen werken.

“Die motivatie van deze mensen is echt bijzonder. Je raakt ze niet kwijt en ze zijn ook niet ziek”
Henry Zopfi van Sligro Food Group

Aan het eind van het leerwerktraject bezitten de kandidaten erkende praktijkcertificaten, waarmee zij zichzelf verder kunnen ontwikkelen met een mbo-opleiding. Daarnaast worden afspraken met de werkgevers gemaakt over baangaranties.

Ben je werkgever? Dit zijn de voordelen van ‘Lerend werken’ voor jou:

  • De vraag van de werkgever is leidend, doordat deze vooraf betrokken is bij het vaststellen van kansrijke werksoorten én de gewenste vaardigheden.
  • De werkgever maakt kennis met een potentiële werknemer en kan een baan aanbieden als de kandidaat voldoet aan de gestelde eisen.
  • Gedurende de leerlijn begeleidt een jobcoach van het WSP de werkgever en kandidaat.

Geïnteresseerd? Kijk op onze website voor meer informatie of vraag het onze projectleider Mariska van den Berg.

Ben je op zoek naar werk? Dit zijn de voordelen van ‘Lerend werken’ voor jou:

  • Je maakt kennis met een bedrijf, branche en beroep.
  • Je leert vaardigheden in een kansrijke branche en werkt stap voor stap naar een baan toe.

Geïnteresseerd? Neem contact op met onze backoffice: info@talentuitnoordoostbrabant.nl of  06 114 226 13.
Zij helpen je graag verder!

Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens per vier weken nieuws over subsidieregelingen, tips, en best-practises voor werkgevers in Noordoost-Brabant.