Ontwikkellijn: Leermeester-Gezel

Een duurzame match tussen werkgever en werknemer

Goed personeel vinden onmogelijk? Niet als je als werkgever buiten de gebaande paden durft te denken. Want wist je dat er in Nederland enorm veel mensen rondlopen die dolgraag willen werken, maar daar een extra steuntje in de rug voor nodig hebben? Het Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant helpt jou als werkgever om die mensen klaar te maken voor duurzaam werk binnen jouw organisatie met de Ontwikkellijn ‘Leermeester-Gezel’.

 

Wat is de Ontwikkellijn ‘Leermeester-Gezel’?

Binnen de Ontwikkellijn ‘Leermeester-Gezel’ loopt – zoals de naam al doet vermoeden – een nieuwe medewerker (gezel) mee met een bestaande, ervaren medewerker (leermeester). Door afkijken, oefenen, meelopen en overnemen maakt de medewerker zich stap voor stap de beroepshandeling eigen. Op deze manier wordt de tijd en ruimte genomen voor het inwerken van een nieuwe collega. In de praktijk blijkt dat dit de kans op een langdurige match tussen werkgever en werknemer vergroot.

 

Hoe gaat het concreet in z’n werk?

Iets voor jouw organisatie? Het WSP Noordoost-Brabant ontzorgt jou als werkgever volledig: op basis van onze ervaring maken wij een plan van aanpak op maat voor jouw organisatie. We screenen je huidige personeelsbestand en stellen een passende interne Leergezel aan. Vervolgens gaan we op zoek naar de perfecte match in ons netwerk vol met talenten die graag willen werken én die over de juiste papieren beschikken. We hebben daarbij speciale aandacht voor doelgroepen die het wat lastiger hebben op de arbeidsmarkt, zoals statushouders of kwetsbare jongeren. Match gevonden? Dan gaan we direct van start, waar nodig met extra begeleiding vanuit ons.

 

Wist je dat …
Een medewerker die het (fysiek) wat rustiger aan moet doen, bijvoorbeeld vanwege ziekte of aankomend pensioen, uitermate geschikt is als leermeester?

 

Wat levert het jou als werkgever op?

Dankzij de ontwikkellijn ‘Leermeester-Gezel’:

  • Kom je snel in contact met werknemers waar je zelf nog niet aan gedacht had
  • Is de kans op een duurzame match tussen werkgever en kandidaat groter
  • Heb je de beschikking over gemotiveerde en goed opgeleide kandidaten
  • Ben je sociaal maatschappelijk verantwoord aan het ondernemen

Goed om te weten: de Ontwikkellijn ‘Leermeester-Gezel’ geldt ook als invulling van je Social Return-verplichting

 

Aan de slag?

Ben jij benieuwd of de Ontwikkellijn ‘Leermeester-Gezel’ iets voor jouw organisatie is? Wil je meer informatie? Of direct aan de slag?

Neem contact op


Top