Subsidies

Neem je iemand met een arbeidsbeperking of een werkzoekende met een uitkering in dienst? Of investeer jij actief in de leercultuur van jouw bedrijf? Dan kun je wellicht gebruikmaken van een aantal aantrekkelijke financiële voordelen.

Subsidies coronacrisis

Overzicht van regelingen voor werkgevers tijdens de coronacrisis.

Lees meer

Loonkostensubsidie

Neem je iemand met een ziekte of handicap in dienst? Dan kun je...

Lees meer

Proefplaatsing

Wil je een werknemer een kans geven, maar wil je eerst even kijken of de...

Lees meer

Er bestaan talloze subsidies en financiële regelingen voor werkgevers. Zo kan het financieel heel aantrekkelijk zijn om iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt aan te nemen of om te investeren in de leercultuur van jouw bedrijf.

 

Laat je informeren door onze accountmanagers

Jouw persoonlijke adviseur van het WSP kan je precies vertellen voor welke van onderstaande regelingen je in aanmerking komt. De mogelijkheden kunnen per gemeente verschillen. Laat je uitgebreid informeren door onze accountmanagers over de mogelijkheden voor jouw organisatie en profiteer maximaal van alle subsidies en regelingen!

Ben je nu al benieuwd voor welke financiële regelingen en subsidies jij als werkgever in aanmerking komt als je iemand aanneemt met een arbeidsbeperking? Je kunt met de tool voor het financieel CV een overzicht maken.

Schakel een accountmanager in

Overzicht subsidies en regelingen

Bij een proefplaatsing werkt een werknemer een paar maanden bij een werkgever met behoud van uitkering. De werkgever hoeft dan geen loon te betalen. Een ideaal middel om te onderzoeken of de baan en kandidaat goed bij elkaar passen, en of de kandidaat werkelijk geschikt is.

Meer info over de proefplaatsing

Werkzoekenden met een (blijvende) afstand tot de arbeidsmarkt ontvangen via jobcoaching begeleiding tijdens (met name) de plaatsing en het inwerken bij een nieuwe baan. Dit ontlast jou als werkgever.

Meer info over jobcoaching

Bied jij kwetsbare jongeren een werk- of stageplek? Dan weet je ook dat de begeleiding soms wat meer tijd en aandacht vraagt. Een jobcoach kan je hierin ontzorgen.

Meer info over jobcoaching voor kwetsbare jongeren

Loondispensatie is bedoeld voor werknemers met een Wajong-uitkering. Bij loondispensatie betaal je als werkgever tijdelijk minder loon aan een werknemer als hij of zij minder aan kan dan andere werknemers. De loondispensatie kan een half jaar tot 5 jaar duren.

Meer info over loondispensatie

Het loonkostenvoordeel (LKV) is een tegemoetkoming voor werkgevers die één of meer werknemers in dienst nemen die een doelgroepverklaring hebben. Het gaat dan specifiek om oudere werknemers met een uitkering, werknemers met een arbeidsongeschiktheidsuitkering of werknemers met een arbeidsbeperking.

Meer info over loonkostenvoordeel

Neem je iemand met een arbeidshandicap of ziekte in dienst? Dan geldt voor deze werknemer mogelijk de no-riskpolis. Dit houdt in dat je in geval van uitval door ziekte voor deze werknemer looncompensatie kunt krijgen. Hiermee ben je financieel verzekerd tegen uitval bij ziekte. Benieuwd of je in aanmerking komt? Onze accountmanagers vertellen je graag meer.

Meer info over looncompensatie bij ziekte

Neem je iemand met een ziekte of handicap in dienst? Dan kun je aanspraak maken op Loonkostensubsidie (LKS). De loonkostensubsidie (LKS) is bedoeld om werkzoekenden uit de Participatiewet die moeilijk werk vinden, makkelijker aan een baan te helpen.

Meer info over loonkostensubsidie

Mogelijk maak je extra kosten om het werk van jouw werknemers mogelijk te maken. In dit geval kun je een vergoeding aanvragen bij UWV voor de zogeheten niet-meeneembare aanpassingen op de werkplek. Je kunt hierbij denken aan een aangepast toilet of een traplift.

Meer info over vergoeding voor aanpassingen op de werkplek

Voor een werkgever is het belangrijk dat de werknemers zich blijven ontwikkelen. In het mkb is dat niet altijd vanzelfsprekend. De overheid helpt deze bedrijven daarom met een subsidieregeling speciaal voor het mkb: de SLIM-regeling, zodat leren en ontwikkelen ook in het mkb normaler wordt.

Meer over de SLIM-regeling

Tel mee met Taal biedt jaarlijks subsidie voor werkgevers die activiteiten gericht op het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid op de werkvloer. Als jij als werkgever investeert in de basisvaardigheden op de werkvloer, zoals taal, rekenen en digitale vaardigheden, kom je in aanmerking voor deze subsidie.

Meer over Tel mee met Taal

Wist je dat je als werkgever een subsidie krijgt als je een leerplaats aanbiedt? Die ontvang je dan via de Subsidieregeling Praktijkleren. De regeling is een tegemoetkoming voor werkgevers voor de begeleidingskosten van leerlingen en studenten.

Meer over de Subsidieregeling Praktijkleren

De subsidieregeling Praktijkleren is een tegemoetkoming voor de kosten die een erkend leerbedrijf maakt voor het begeleiden bij de beroepspraktijkvorming van een student die een mbo-opleiding in de derde leerweg volgt. Alleen kortlopende bij- en omscholing van een werkzoekende of een werkende die werkloos dreigt te worden komt in aanmerking voor deze subsidie.

Meer over de subsidieregeling Praktijkleren in de derde leerweg

Wil jij één of meerdere werknemers omscholen naar een functie in de techniek of ICT?  Dan kun je aanspraak maken op financiële ondersteuning. De ‘subsidieregeling omscholing naar kansrijke beroepen in de ICT en techniek’ moet het verschil tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt op gaan lossen.

Meer info over subsidieregeling omscholing naar ICT/techniek

Wil jij de loopbaanontwikkeling van jouw medewerkers stimuleren? Of twijfel je over het laten omscholen van medewerkers? Attendeer jouw werknemers dan op het STAP-budget. Met deze subsidie wil de overheid mensen helpen om zich te ontwikkelen tijdens hun loopbaan. Hieronder vind je alle info over het STAP-budget.

Meer info over STAP-budget

Aan de slag met duurzame inzetbaarheid? Noordoost Brabant Werkt en SOL helpen en begeleiden werkgevers daarbij! Met subsidievouchers met een maximale waarde van € 10.000 per bedrijf kun ook jij direct aan de slag met de duurzame inzetbaarheid van jouw personeel. De eigen bijdrage is daarbij slechts 25% en de administratie en verantwoording wordt geheel verzorgd.

Meer info

Als werkgever is het jouw verantwoordelijkheid om actief na te denken over de toekomst van je medewerkers. Maar waar moet je beginnen? Brabant Leert helpt je op weg door je te ondersteunen in de ontwikkeling van je medewerkers. Naast informatie over de verschillende groeisectoren in Brabant, biedt dit platform ook gratis opleidingen en loopbaanadvies.

Meer info over Brabant Leert

Via de werkkostenregeling (WKR) kun je als werkgever onbelaste vergoedingen aan jouw werknemers geven. Denk aan gereedschap, tablets, sportabonnementen of kerstpakketten. Ook de thuiswerkvergoeding valt onder de WKR.

Meer info over de werkkostenregeling (WKR)

 

Graag advies?
We helpen je graag!

Bel (085) 13 04 062

Of laat je gegevens achter en dan nemen we contact met je op.

Top