Vrouw, studeren, laptop, woonkamer, bank

SLIM-regeling

Voor een werkgever is het belangrijk dat de werknemers zich blijven ontwikkelen. In het mkb is dat niet altijd vanzelfsprekend. De overheid helpt deze bedrijven daarom met een subsidieregeling speciaal voor het mkb: de SLIM-regeling, zodat leren en ontwikkelen ook in het mkb normaler wordt. Lees hier alles over de SLIM-regeling.

 

Voor wie is de SLIM-regeling?

De volgende 3 doelgroepen kunnen de SLIM-subsidie aanvragen:

 • Mkb-ondernemingen
 • Samenwerkingsverbanden in het mkb
 • Grootbedrijven uit de sectoren landbouw, horeca en recreatie.

 

Waarvoor kan ik de SLIM-subsidie aanvragen?

In de SLIM-regeling zijn vier activiteiten genoemd waarvoor je als werkgever een subsidie kunt aanvragen:

 1. Doorlichting van de onderneming
  Als werkgever kan je een subsidie aanvragen om een externe adviseur in te schakelen om je bedrijf door te laten lichten en een toekomstgericht opleidings- en ontwikkelplan te maken, waar je bedrijf vervolgens direct mee aan de slag kan.
 2. Loopbaan- en ontwikkeladviezen
  Welke wensen, ambities en mogelijkheden hebben je medewerkers? Hoe verhoudt dit zich tot de arbeidsmarkt? Om op deze vragen een antwoord te krijgen, kan je als werkgever een subsidie ontvangen om loopbaan of ontwikkeladviezen te verkrijgen voor de medewerkers in je organisatie.
 3. Methodiek voor leren & ontwikkelen
  Je kunt een subsidie aanvragen om je te laten ondersteunen of begeleiden bij het ontwikkelen of invoeren van een methode die jouw werknemers stimuleert om te leren en ontwikkelen. Denk aan een bedrijfsschool, leerrijke werkomgeving of een systeem voor periodieke ontwikkelgesprekken.
 4. Praktijkleerplaats in de derde leerweg
  Voor het aanbieden van een praktijkleerplaats in je bedrijf voor het behalen van een mbo-diploma, mbocertificaat of praktijkverklaring in de derde leerweg kun je als werkgever subsidie aanvragen.

SLIM-subsidie aanvragen

Er zijn verschillende tijdvakken voor het aanvragen van de SLIM-regeling. Download de menukaart met alle mogelijkheden, tijdvakken en voorwaarden (zie pagina 5). Vanaf twee weken voor het door jou gekozen tijdvak, kan je de subsidie aanvragen. Je doet je aanvraag op het subsidieportaal Mijn Uitvoering Van Beleid van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Heb je nog geen gebruikersnaam en wachtwoord, maak dan eerst een account aan.
Wil je meer weten over de SLIM-subsidie? Neem dan gerust contact op met het WSP! Wij helpen je graag verder, ook als het gaat om andere subsidies voor werkgevers.

Top