Vergoeding voor aanpassingen op de werkplek

Bij een zieke of gehandicapte werknemer moet je soms de werkplek deels laten aanpassen om hem of haar in dienst te nemen of te houden. In dat geval kom je als werkgever in aanmerking voor een vergoeding. Je kunt deze vergoeding bijvoorbeeld gebruiken voor een traplift, speciaal ingerichte werkplek of aangepast toilet.

 

Wanneer kom je in aanmerking?

Je komt als werkgever in aanmerking voor een vergoeding voor het aanpassen van een werplek als je kosten gaat maken voor voorzieningen om de werknemer in dienst te nemen of te houden. Het kan dan gaan om noodzakelijke aanpassingen aan de werkplek of aan de kantoorinrichting of om het aanschaffen van noodzakelijke hulpmiddelen. Het is belangrijk dat de werknemer – na de aanpassingen – nog minimaal 6 maanden in dienst is. Verder is het van belang dat de kosten voor de voorzieningen hoger zijn dan een bepaald bedrag. Dit bedrag wordt berekend aan de hand van het loon van de werknemer en de aard van de beperking.

Als de werknemer de voorzieningen kan meenemen naar een andere werkgever, dan ontvangt hij of zij zelf de subsidie. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een aangepaste bureaustoel of een brailleleesregel.

Subsidie aanvragen

Let op, je vraagt deze vergoeding aan vóórdat je de kosten voor de aanpassingen gaat maken. Achteraf een vergoeding aanvragen is niet mogelijk. De aanvraag dien je in bij UWV.

Top