WSPNOB

Succesverhalen

Detachering Wajongers: Pakketjes sorteren bij PostNL

Dirk Murray is werkleider van het PostNL-team bij WeenerXL. Zijn team sorteert alle pakketjes van PostNL voor de regio Den Bosch en maakt ze klaar voor bezorging. Enthousiast vertelt Dirk over de samenwerking met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zoals Wajonger Mike.

detachering-wajongers
PostNL ’s-Hertogenbosch | www.postnl.nl
logo-postnl-wspnob

Succesfactoren

  • Maatschappelijk verantwoord ondernemen zonder risico
  • Screening, selectie en begeleiding on the job via WSPNOB
  • Tientallen Wajongers geplaatst via proefplaatsing en detachering

Proefdraaien op basis van detachering

Met een team van zo’n 36 mensen sorteert Dirk dagelijks alle pakketpost voor de regio. Fysiek zwaar werk, dat al voor dag en dauw start. “Een collega bij WeenerXL tipte me over Mike”, vertelt Dirk. “Hij had door psychische problemen eigenlijk nog nooit echt een baan gehad. De consulent stelde voor om hem op basis van detachering (vanuit WeenerXL) eens te laten proefdraaien in ons PostNL-team. Dat pakte goed uit: Mike heeft het naar zijn zin en wij hebben er een goede collega bij!”

Kennismaken in eigen tempo

“Door de mogelijkheid van een proefplaatsing en detachering konden we in eigen tempo eerst eens goed kennismaken”, legt Dirk uit. “Voor iemand als Mike was het immers behoorlijk wennen. Hij had nog niet eerder een baan gehad, dus alles was nieuw voor hem. Hij wilde graag hard werken, maar moest nog leren hoe hij zijn energie kan doseren. We zijn dus rustig aan begonnen, met 3 dagen per week. Zo kon Mike wennen aan de werkdruk en het werkritme.”

Wajonger Mike: een echte aanwinst voor het team

Inmiddels draait Mike 4 dagen per week mee. Dirk sluit niet uit dat hij doorgroeit naar 5 dagen per week. “Het gaat hartstikke goed. Mike is heel positief ingesteld en pakt alles aan wat hem gevraagd wordt. Hij is altijd netjes op tijd en nooit ziek. Een echte aanwinst voor het team.” Ook Mike heeft het naar zijn zin. Hij is vooral blij dat hij nu gewoon zijn eigen geld kan verdienen.

Ondersteuning detachering Wajongers: van selectie tot begeleiding

Mike is één van de deelnemers aan de pilot ‘Detachering Wajongeren’ van het WSP Noordoost-Brabant. In deze pilot werken WSD, Weener XL, IBN en UWV intensief samen in alle fasen van het traject, variërend van screening en selectie tot begeleiding on the job. Met succes: inmiddels zijn al tientallen Wajongers geplaatst via een proefplaatsing.

Meer weten over de mogelijkheid van detachering?

Wajongers zijn opgenomen in het doelgroepenregister en tellen dus mee in het kader van de banenafspraak en quotumwet. Door de mogelijkheid van inzet via detachering, geeft u invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen zonder risico!

De mogelijkheden binnen uw bedrijf verkennen? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens per vier weken nieuws over subsidieregelingen, tips, en best-practises voor werkgevers in Noordoost-Brabant.