WSPNOB

Succesverhalen

50+ talent bij De Talententuin

Dankzij Talent uit Noordoost-Brabant vond André van de Veerdonk een ervaren en gemotiveerd Talent voor de financiële administratie. John Peters (61) spatte van het scherm met zijn videopresentatie en zijn schat aan werkervaring.

De Talententuin Oss |

Succesfactoren

  • Selecteren van kandidaten via Talent uit Noordoost-Brabant scheelt een hoop tijd!
  • Met de video’s van Talenten meteen een indruk van een persoon.
  • Mogelijkheden voor proefplaatsingen en subsidies.

Op de website van Talent uit Noordoost-Brabant, initiatief van het WSP, komen vraag en aanbod samen. Baanzoekende talenten kunnen zich op de site presenteren in de vorm van video, waardoor werkgevers meteen beeld en geluid krijgen bij een talent. André van de Veerdonk, directeur van De Talententuin, kwam zo’n video tegen op LinkedIn en in een paar minuten wist hij: Dit talent kon weleens de persoon zijn die hij nodig had voor de financiële administratie van De Talententuin. Werkgever André: “Het scheelt vooral een hoop tijd! Dankzij Talent uit Noordoost-Brabant kan ik het tijdrovende traject van vacature tot selectie overslaan. De video’s van potentiële werknemers geven je een goede, snelle eerste indruk van de persoon aan de andere kant.”

Geen langdurige sollicitatieprocedure

De video die André zag op LinkedIn was van John Peters (61), een senior boekhouder/ financieel medewerker met meer dan 40 jaar ervaring. Nog diezelfde dag nam André contact op met Talent uit Noordoost-Brabant en werd hij in contact gebracht met John. Het solliciteren met video spreekt André erg aan: “Het is een goede, onderscheidende manier om jezelf te presenteren. Zo’n video blijft echt hangen en als werkgever krijg je meteen een gevoel bij de kandidaat. Voor ons is dat heel belangrijk. Er moet op de eerste plaats toch een klik zijn. Competenties, kennis en ervaring komen daarna.”

De toegevoegde waarde van de senior

John raakte, na 44 jaar gewerkt te hebben, werkloos door een reorganisatie. Hij solliciteerde zich suf en wist zich met zijn video op Talent uit Noordoost-Brabant te onderscheiden van de massa. Met succes. Na 44 jaar zit John weer helemaal op zijn plek als boekhouder bij De Talententuin en hij is lang niet de enige senior in het bedrijf. André zet de enorme berg aan kennis en ervaring van senioren graag in. André: “De ervaren senior is als een leermeester voor de rest van de organisatie. Zo ook John. Ik weet dat wij veel van hem kunnen leren.”

“Een echte aanrader!”

Het was André meteen duidelijk dat John heel graag aan de slag wilde. Om een goede ‘match’ te verzekeren, organiseerde het WSP een proefplaatsing. Beide partijen hebben nog geen moment spijt gehad! André: “Het is voor ons een verademing dat we de boekhouding niet meer zelf hoeven te doen naast ons werk, maar dat het opgepakt wordt door een echte professional. Daarom raad ik iedere werkgever aan om de site Talent uit Noordoost-Brabant te raadplegen bij de zoektocht naar nieuwe aanwinsten!”

Meer weten over Talent uit Noordoost-Brabant?

Wilt u meer informatie over Talent uit Noordoost-Brabant, initiatief van het WSP? Bekijk de site of neem contact met ons op. We vertellen u graag meer.

Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

    Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens per vier weken nieuws over subsidieregelingen, tips, en best-practises voor werkgevers in Noordoost-Brabant.