WSP Noordoost-Brabant is verbindende factor bij grootschalig wervingstraject voor PLUS supermarkten

Het Werkgeversservicepunt (WSP) Noordoost-Brabant staat klaar met raad en daad. Bijvoorbeeld voor de PLUS Supermarkten. Vanuit het WSP Noordoost-Brabant is Adil Bayouni – accountmanager via de Gemeente Oss – contactpersoon voor deze grote supermarktketen. Een accountmanager die meedenkt en zijn kennis en contacten inzet voor deze werkgever. De samenwerking draait om een grootschalige wervingscampagne voor personeel voor het nieuwe distributiecentrum in Oss. “Door samen te werken binnen het WSP kunnen we meer betekenen voor de werkgever.”

 

Gloednieuw gecentraliseerd distributiecentrum

“Voorheen werkte PLUS vanuit diverse distributiecentra in de regio. Door middel van een gloednieuwe, hightech-locatie, worden deze centra nu gecentraliseerd in Oss. De verhuizing betekent – logischerwijs – ook wat voor het personeel van de distributiecentra: zij verhuizen immers niet allemaal mee naar Oss. “Maar de hoeveelheid aan benodigde krachten vermindert niet,” vertelt Adil. “Dus er volgt een groot aantal vacatures om in te vullen. En deze vacatures moeten kenbaar worden gemaakt in de regio. Vanuit het WSP Noordoost-Brabant hebben wij een groot netwerk van werkzoekenden voor wie deze vacatures mogelijk interessant zijn. Zo zijn we de verbindende factor voor PLUS: we brengen vraag en aanbod in de regio samen.”

“Als WSP zijn we de verbindende factor voor PLUS: we brengen vraag en aanbod in de regio samen.”

 

299 te vervullen vacatures

Adil werkt al aantal jaar bij Gemeente Oss en heeft een groot netwerk opgebouwd. Dit netwerk kan hij inzetten voor werkgevers die het WSP Noordoost-Brabant opzoeken voor hulp. Adil vertelt over zijn functie: “Werkgevers kunnen bij me terecht om te sparren over vraagstukken met betrekking tot werkgelegenheid, subsidievragen, maar ik fungeer ook als verbinder naar partijen of instanties. Er lopen veel verschillende projecten, maar het wervingsproject voor PLUS is wel heel bijzonder, zeker door de omvang. Het gaat om 299 vacatures op één locatie. De benodigde kandidaten zijn divers, van teamleiders tot orderverzamelaar en van alles wat ertussen hoort. Naast de afdeling Productie komen de afdelingen Transport, Operations Support en Technische dienst. Er is behoefte aan verschillende denkniveaus en verschillende vaardigheden.”

 

Opstartfase: inventariseren en plan van aanpak

Op dit moment wordt het distributiecentrum gebouwd. Ook wordt er veel op de achtergrond bedacht en uitgezet. Daarover vertelt Adil: “In deze opstartfase zijn we druk bezig met de inventarisatie voor de werkgever en het bepalen van het plan van aanpak. We hebben een groot aantal vacatures om te verspreiden en hopelijk te vullen. Hierbij schakel ik zoveel mogelijk collega’s van het WSP vanuit verschillende partnerorganisaties in. Denk aan collega’s uit andere gemeenten of van ontwikkelbedrijf IBN. Samen kijken we naar het grotere geheel: wat heeft het distributiecentrum nodig en wat kunnen wij daarin betekenen? Dat gaat dus verder dan het zoeken van personeel. Je kunt ook denken aan het organiseren van catering in de kantine, waarvoor we de IBN introduceren. Door de intensieve samenwerking binnen het WSP zijn de lijntjes kort en weten we elkaar goed te vinden. Zo kunnen we meer betekenen voor werkgevers en werkzoekenden.”

 

Kennismaken en sfeer proeven

In het beginstadium is Adil, samen met collega’s van het WSP, op bezoek geweest bij het distributiecentrum in Ittervoort. Hier maakten ze kennis met de directeur, de plantmanager en de P&O medewerker. Bij het distributiecentrum hebben ze een rondleiding gehad en bespraken ze hoe het is om te werken bij PLUS supermarkten. Adil: “Verder was het vooral sfeer proeven: wat is het voor een organisatie? Waar kunnen ze onze ondersteuning gebruiken? Na het zien en beleven, hadden we een duidelijk beeld gevormd om te weten waar we aan bijdragen. Ik vind het erg belangrijk om de werkgever goed te kennen voordat we aan de slag gaan.”

“Ik vind het erg belangrijk om de werkgever goed te kennen voordat we aan de slag gaan.”

 

In mei start de officiële wervingscampagne. Vanaf het nieuwe jaar gaat het distributiecentrum in operationele stand, tot die tijd is er nog ruimte om zoveel mogelijk van de 299 vacatures te vervullen. We houden je uiteraard op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom deze mooie samenwerking binnen het WSP Noordoost-Brabant!

Heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen over dit project? Neem dan gerust contact op met Adil Bayouni, via a.bayouni@oss.nl

Top