WSPNOB

Succesverhalen

Omega en WSP NOB bouwen aan Mohameds toekomst

Omega Installatie Techniek uit Schijndel en het WSP NOB hebben de nieuwe leerlijn ‘installatietechniek’ opgezet vanuit het project Lerend Werken. Deelnemers aan de leerlijn doen ervaring op bij Omega als installateur. Na afloop van het 3 maanden durende traject ontvangen deelnemers een erkende praktijkverklaring. Met hun opgedane werkervaring vinden zij makkelijker een reguliere baan. De eerste deelnemer is bij Omega gestart. Zijn naam is Mohamed Talha.

Omega Installatie Techniek Schijndel |

Succesfactoren

  • Gemotiveerde krachten op zoek naar werkervaring
  • Maatwerk voor deelnemers en werkgevers
  • Minder druk op werving en selectie
  • Opleiding op de werkvloer

Het verhaal van Mohamed
Mohamed komt van oorsprong uit Syrië. Hij is daar opgeleid tot installateur. Later verhuisde hij naar andere landen, zoals Turkije, waar hij ook als installateur heeft gewerkt. Toen hij naar Nederland kwam, merkte hij dat installatietechniek hier anders gaat. Daarnaast sprak Mohamed geen Nederlanders. De jobcoach van het WSP NOB stelde Mohamed voor bij Omega Installatie Techniek voor de leerlijn installatietechniek van het project Lerend Werken. Mohamed kan hier relevante werkervaring opdoen en ondertussen de Nederlandse taal leren. Bedrijfsleider Jeroen van Pinxteren is blij met Mohamed: “Er zit een goeie kop op!”

Omega en WSP NOB werken samen aan Mohameds toekomst
Na een rondleiding en gesprek werd Mohamed aangenomen voor het werkervaringstraject. De jobcoach ondersteunt Mohamed en Jeroen tijdens het werkervaringstraject. Jeroen zegt over die samenwerking: “de samenwerking met de jobcoach bevalt goed. Er is een open communicatie en de jobcoach helpt Mohamed bijvoorbeeld met een cursus om de Nederlandse taal te leren”. Samen met Mohamed zijn afspraken gemaakt over de planning en uitvoering van de werkopdrachten. Zo wordt de kwaliteit van het traject gegarandeerd en bouwen Omega en het WSP NOB samen met Mohamed aan zijn toekomst. Als alles goed verloopt en Mohamed de Nederlandse taal leert, kan hij bij Omega in dienst.

De installatiebranche verandert
Omega neemt deel aan het project, omdat zij zien dat de branche verandert. Jeroen zegt daarover: “We moeten onze horizon verbreden en op andere manieren personeel werven. Daarnaast wil Omega mensen met een arbeidsbeperking helpen met hun loopbaan. Het opstarten van deze leerlijn, sluit dus goed aan op beide ambities”. Mohamed is een goede eerste kandidaat. Hij is gemotiveerd, intelligent en heeft al ervaring opgedaan in het buitenland met installatietechniek.

Lerend Werken en leerlijn installatietechniek
Lerend Werken is een project van het WSP NOB. Samen met werkgevers creëren we werk-leerplekken in kansrijke sectoren. Dit noemen we leerlijnen. Noordoost-Brabant is de eerste arbeidsmarktregio die op zo’n grote schaal werk maakt van scholing van laaggeschoolde mensen. In 2018 zijn de leerlijnen logistiek, metaal, zorg, horeca en productie opgezet. Samen met Omega heeft het WSP NOB nu ook de leerlijn installatietechniek toegevoegd. Meer informatie kun je hier vinden.

Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens per vier weken nieuws over subsidieregelingen, tips, en best-practises voor werkgevers in Noordoost-Brabant.