WSPNOB

Succesverhalen

Omega en het WSP bouwen aan Mohameds toekomst

Omega Installatie Techniek uit Schijndel en het WSP hebben samen een leerwerktraject in de techniekbranche opgezet. Deelnemers doen ervaring op bij Omega als installateur. Na afloop van het 3 maanden durende traject ontvangen deelnemers een erkende praktijkverklaring. Met hun opgedane werkervaring vinden zij makkelijker een reguliere baan. De eerste deelnemer is bij Omega gestart. Zijn naam is Mohamed Talha.

Omega Installatie Techniek Schijndel |

Succesfactoren

  • Gemotiveerde krachten op zoek naar werkervaring
  • Maatwerk voor deelnemers en werkgevers
  • Minder druk op werving en selectie
  • Opleiding op de werkvloer

Het verhaal van Mohamed

Mohamed komt van oorsprong uit Syrië. Hij is daar opgeleid tot installateur. Later verhuisde hij naar andere landen, zoals Turkije, waar hij ook als installateur heeft gewerkt. Toen hij naar Nederland kwam, merkte hij dat installatietechniek hier anders gaat. Daarnaast sprak Mohamed geen Nederlanders. De jobcoach van het WSP NOB stelde Mohamed voor bij Omega Installatie Techniek voor een leerwerktraject. Mohamed kan hier relevante werkervaring opdoen en ondertussen de Nederlandse taal leren. Bedrijfsleider Jeroen van Pinxteren is blij met Mohamed: “Er zit een goeie kop op!”

Omega en het WSP werken samen aan Mohameds toekomst

Na een rondleiding en gesprek werd Mohamed aangenomen voor het werkervaringstraject. De jobcoach ondersteunt Mohamed en Jeroen tijdens het werkervaringstraject. Jeroen zegt over die samenwerking: “De samenwerking met de jobcoach bevalt goed. Er is een open communicatie en de jobcoach helpt Mohamed bijvoorbeeld met een cursus om de Nederlandse taal te leren”. Samen met Mohamed zijn afspraken gemaakt over de planning en uitvoering van de werkopdrachten. Zo wordt de kwaliteit van het traject gegarandeerd en bouwen Omega en het WSP NOB samen met Mohamed aan zijn toekomst. Als alles goed verloopt en Mohamed de Nederlandse taal leert, kan hij bij Omega in dienst.

De installatiebranche verandert

Omega neemt deel aan het project, omdat zij zien dat de branche verandert. Jeroen zegt daarover: “We moeten onze horizon verbreden en op andere manieren personeel werven. Daarnaast wil Omega mensen met een arbeidsbeperking helpen met hun loopbaan. Het opstarten van deze leerlijn, sluit dus goed aan op beide ambities”. Mohamed is een goede eerste kandidaat. Hij is gemotiveerd, intelligent en heeft al ervaring opgedaan in het buitenland met installatietechniek.

Meer informatie over het WSP?

Wilt u ook gebruikmaken van de dienstverlening van het WSP Noordoost-Brabant? En meer informatie over een leerwerktraject? Stuur een mail naar info@wspnob.nl of bel meteen 085-1304062. Onze accountmanagers staan voor u klaar.

Neem contact op >

Onze accountmanagers

Esther van den Boomen

esther.vandenboomen@uwv.nl

06-21142045

Corina Kersten

ckersten@ibn.nl

06-18308423

Marten Hubregtse

m.hubregtse@oss.nl

06-46866699

Marcel van Ras

mras@ibn.nl

06-18308425

Evelijne van den Langenberg

evelijne.lanenberg@uwv.nl

06-29359053

Caroline Schemering Reelfs

c.schemering@s-hertogenbosch.nl

06-53842258

Jacqueline Musters

jmusters@wsd-groep.nl

0411-650111

Jeroen van der Harst

jeroen.vanderharst@uwv.nl

06-11584532

Marcel van Drunen

mdrunen@ibn.nl

06-18308711

Marlon Derks van de Ven

marlon.derks@uwv.nl

06-46810235

Annelies Heijboer-Los

a.los@s-hertogenbosch.nl

06-11924750

Gerrit Timmerman

gtimmerman@ibn.nl

06-18308528

Dimphy van der Zanden

dimphy.vanderzanden@cgm.nl

06-57146749

Yvonne van Laarhoven

y.van.laarhoven@vught.nl

06-51594176

Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

    Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens per vier weken nieuws over subsidieregelingen, tips, en best-practises voor werkgevers in Noordoost-Brabant.