WSPNOB

Succesverhalen

Project Kweekvijver biedt Tema Fine Foods meer stabiliteit in personeelsbestand

Vind maar eens goede mensen. Dát is de uitdaging waar bedrijven in de logistiek zoals Tema Fine Foods voor staan. Daarom neemt Michiel Gerits, vice director bij Tema Fine Foods, deel aan het project ‘Kweekvijver Logistiek’. Binnen dit project krijgen vergunninghouders de kans om hun diploma Logistiek medewerker te behalen. Zo ook Lamin Barrow die sinds september 2017 werkt bij Tema Fine Foods. “Lamin is serieus, heeft een goede werkinstelling en komt altijd zijn afspraken na”, aldus Michiel.

Tema Fine Foods Katwijk | www.temafinefoods.com

Succesfactoren

  • Vergunninghouders met al een inburgering achter de rug en praktijkervaring
  • Begeleiding vanuit Kweekvijver in de vorm van individuele (job)coaching
  • Loyale werknemers in krappe arbeidsmarkt
  • Meer stabiliteit in het personeelsbestand

Dé oplossing voor personeelstekort

Tema Fine Foods is een snelgroeiend bedrijf, gespecialiseerd in de import en distributie van Arabische en Mediterrane producten. De bedrijfsgroei brengt helaas ook uitdagingen met zich mee. Zo moet het aantal medewerkers wel kunnen meegroeien. Michiel vertelt: “Aanvankelijk werkten we met uitzendbureaus, maar dat zorgde voor veel wisselingen op de werkvloer. Dat is niet goed voor de stabiliteit. Zodoende zochten we jaren geleden al eens contact met Kweekvijver Logistiek, voor meer stabiliteit in het personeelsbestand.”

In het project Kweekvijver creëren onderwijs, ondernemers en overheid gezamenlijk kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze mensen worden via een opleiding gekoppeld aan werkgevers die een tekort hebben aan goed geschoold personeel in de branches logistiek, bouw, elektra, schilderen, schoonmaak en zorg. Project Kweekvijver Logistiek, waar Tema Fine Foods aan deelneemt, biedt vergunninghouders een kans op een opleiding en betaalde baan. Naast een BBL-opleiding op niveau 2 krijgen de deelnemers ook extra vaktaallessen logistiek. Werkgevers uit de logistieke branche leiden de deelnemers verder op in de praktijk.

Goede kandidaten mét praktijkervaring

Michiel: “Mijn ervaring is dat het project altijd goede kandidaten beschikbaar heeft die kunnen uitgroeien tot betrouwbare en loyale medewerkers. Als deelnemers bij ons komen, hebben ze al een voortraject doorlopen; zij hebben hun inburgering achter de rug en de eerste praktijkervaring opgedaan met een heftruck en reachtruck.”

Lamin Barrow is een van de deelnemers die bij Tema Fine Foods een baan kreeg door mee te doen aan project Kweekvijver Logistiek. Lamin: “Ik kom uit Gambia en via mijn inburgeringsdocent hoorde ik over Kweekvijver Logistiek. Voordat ik bij Tema op proef kwam, leerde ik bij Werkvloer al van alles over de EPT (elektrische pallet truck, red.), het rijden op de heftruck, en hoe je communiceert in logistieke bedrijven. Bij Tema leerde ik nóg meer; over hoe je stapelt en orderpickt, maar ook over het laden en lossen. Dat laden en lossen vind ik het allerleukste omdat ik dan ook contact heb met de chauffeurs. Verder is het, omdat we Arabisch eten verkopen, altijd nodig om te checken of de verpakkingen goed gestapeld zijn.

Ik begin elke dag om 08.00 uur, maar ben er meestal al om 07.45 uur. Dan kan ik nog even praten met mijn collega’s. Die komen uit allerlei landen, zoals uit Polen, uit Eritrea, uit Irak en uit Gambia zoals ik. We praten met elkaar in één taal: in het Nederlands! Dat is geweldig! Op tijd komen is in Nederland sowieso belangrijk. Je moet bereid zijn om naar die Nederlandse standaard te werken. Als je dat wilt, dan is The Sky The Limit.”

Investeren in een stabiel personeelsbestand

Natuurlijk moet je als bedrijf investeren in de begeleiding. Maar ook is er vanuit project Kweekvijver individuele (job)coaching. Michiel: “We willen investeren in mensen om hen aan ons te binden. Dat geeft stabiliteit in het bedrijf. Lamin wordt bij ons begeleid door de magazijnchef/praktijkbegeleider. We geven hem ook de ruimte om verder te leren zodat hij door kan gaan met het BBL-traject (Beroepsbegeleidende leerweg) niveau 2 bij ROC Nijmegen. Deelnemers werken dan vier dagen betaald in het bedrijf en gaan één dag per week naar school. Lamin heeft in september 2018 een jaarcontract gekregen omdat hij het hartstikke goed doet. ”

Meer weten over project Kweekvijver?

Heb je vragen over project Kweekvijver? Of wil je deelnemen en net als Tema Fine Foods mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans bieden in je bedrijf? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens per vier weken nieuws over subsidieregelingen, tips, en best-practises voor werkgevers in Noordoost-Brabant.