WSPNOB

Succesverhalen

Scholingsakkoord voor unieke samenwerking ‘Meters maken op leren(d) Werken’

De komende twee jaar 400 werkplekken voor laaggeschoolden creëren middels scholing op de werkvloer, in kansrijke sectoren bij reguliere werkgevers

Scholingsakkoord lerend werken
|

Succesfactoren

  • Laaggeschoolden duurzaam opgeleid op werkvloer
  • Landelijk erkende Praktijkverklaring
  • Maatwerk voor deelnemers en werkgevers
  • Invulling bieden aan afspraken in de Participatiewet
  • Minder druk op werving en selectie

Scholingsakkoord voor unieke samenwerking ‘Meters maken op leren(d) Werken’

Een regionale samenwerking om de kansen van laaggeschoolden op de arbeidsmarkt te verbeteren én bedrijven te helpen aan goed geschoold personeel. Werkgevers, onderwijsinstellingen, gemeenten en vakbonden in Noordoost-Brabant gaan samen laaggeschoolde mensen eenvoudiger aan werk helpen. Hiervoor zetten de partijen op 22 februari 2018 hun handtekening onder het regionale Scholingsakkoord ‘Meters maken op Leren(d) Werken’.

De komende maanden gaan WSP partners IBN, WeenerXL en WSD samen met werkgevers in Noordoost-Brabant aan de slag om praktijkopleidingen te ontwikkelen.

In twee jaar 400 werkplekken creëren

De komende twee jaar worden 400 werkplekken gecreëerd in kansrijke sectoren in de regio. Noordoost-Brabant is daarmee de eerste arbeidsmarktregio die op deze schaal werk maakt van scholing van laaggeschoolde mensen. Met het Scholingsakkoord zullen in 2018 tenminste 50 werkgevers samen 100 (leer)werkplekken creëren voor laaggeschoolden. Het gaat om banen in de procestechniek, logistiek, (af)bouw, zorg en horeca. Juist in deze sectoren zitten werkgevers te springen om personeel. In 2019 zijn dat minimaal 100 werkgevers en 300 laaggeschoolden in nog meer kansrijke sectoren.

Duurzaam en op maat

Het leren gebeurt vooral op de werkvloer, onder begeleiding van werkgevers die actief betrokken zijn bij de (om)scholingsprogramma’s. Het is maatwerk voor zowel de deelnemers als de werkgevers. Deelnemers ontvangen na het goed afronden van het traject een zogenoemde ‘Praktijkverklaring’. Een certificaat dat landelijk erkend wordt. Daarmee weet een toekomstige werkgever dat een kandidaat met zo’n praktijkverklaring bekwaam is om de bijbehorende werkzaamheden uit te voeren. Deze verklaring maakt de Noordoost-Brabantse aanpak uniek.

Blijven ontwikkelen, bij- en/of omscholen is hard nodig omdat veel werk snel verandert. Met het Scholingsakkoord ‘Meters maken op Leren(d) Werk’ helpen wij werkgevers bij hun zoektocht naar goed personeel.

Meer weten over de mogelijkheden hiervan voor uw organisatie?

Wilt u de mogelijkheden binnen uw bedrijf verkennen? Of bent u benieuwd hoe u invulling kunt geven aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en wilt u meer weten over de Participatiewet? Neem contact op met projectleider Bart Eigeman voor meer informatie.

 

Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens per vier weken nieuws over subsidieregelingen, tips, en best-practises voor werkgevers in Noordoost-Brabant.