WSPNOB

Succesverhalen

Waarom werkgevers meer 50plussers moeten aannemen

De werkzoekende 50plusser heeft het niet makkelijk op de arbeidsmarkt. Werkgevers zien deze doelgroep vaak als te duur en ‘risicovol’. Maar in een tijd waarin we steeds ouder worden, gezonder leven en langer moeten werken, is dat beeld best een beetje achterhaald. Iemand van 50 jaar oud, zal nog minimaal 15 tot 17 jaar aan de bak moeten. Bovendien gaan ze waarschijnlijk minder snel op zoek naar een nieuwe uitdaging en nemen ze ervaring en expertise mee naar jouw bedrijf. Dick van der Donk, eigenaar van MD Sprinkler Systems BV te Veghel, heeft recent twee 60plussers aangenomen en vertelt ons graag waarom.

logo MD Sprinkler Systems
MD Sprinkler Systems BV Veghel |

Succesfactoren

  • Ervaren werknemer als mentor voor jongere generatie
  • Stabiele, gemotiveerde werknemers
  • Selecteren van kandidaten via Talent uit Noordoost-Brabant
  • Verantwoordelijkheid nemen

 

Ode aan de doorgewinterde werknemer!
Waarom werkgevers meer 50plussers moeten aannemen

“Ik kan elk bedrijf aanraden om oudere werknemers aan te nemen. De ervaren werknemer kan als mentor optreden voor de jongere generatie in het bedrijf. De levenservaring en kennis van 50plussers is erg waardevol”, aldus Dick van der Donk. Hij kende de twee doorgewinterde werknemers uit zijn verleden als leidinggevende bij een andere organisatie. Via onder andere het WSP kwam hij weer met ze in contact. Ik wilde heel graag ervaren werknemers koppelen aan de jongere generatie, maar had nog geen specifieke vacature uitstaan. Toen ik weer in contact kwam met de twee 60plussers, wist ik gewoon dat het goed zat.”

Het opvallende verschil tussen een jonge werknemer en 50plusser is volgens Dick de levenservaring: “Ik zie dat een oudere werknemer door de levenservaring veel beter in staat is om zelfstandig problemen op te lossen en eventuele kritiek (intern en extern) goed op te vangen.” Naast het overbrengen van vakkennis, is dit dan ook de belangrijkste reden voor Dick om zijn 60plussers als mentor te koppelen aan de jongere generatie. Dick: “Een ervaren werknemer als leermentor voor de jonge generatie; dat is echt een toegevoegde waarde voor je bedrijf. En is belangrijk in elk vakgebied. Ze kunnen jongeren de kneepjes van het vak leren, maar ook motiveren en levenslessen meegeven.”

“Een ervaren werknemer als leermentor voor de jonge generatie; dat is echt een toegevoegde waarde voor je bedrijf!”

Op de vraag of Dick nog tips heeft voor werkgevers met betrekking tot het aannemen van 50plussers, zegt hij: “Gewoon doen! Oudere werknemers hebben hun levenservaring mee ten opzichte van jongere werknemers. Ze gaan veel zelfstandiger te werk. Daarnaast moeten we echt af van het idee dat 50plussers bijna met pensioen gaan. Iemand van 50 moet gewoon nog 17 jaar werken. Het zijn hele stabiele, gemotiveerde werknemers die het werk snel oppakken en weten wat hard werken is.”

 

 

 

Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens per vier weken nieuws over subsidieregelingen, tips, en best-practises voor werkgevers in Noordoost-Brabant.