“We hebben veel mensen, ook in lastige situaties, aan een baan geholpen.”

- HC Support

Succesfactoren

  • Het WSP heeft deze doelgroep in beeld;
  • De voorselectie is goed, vragen worden snel opgepakt en we weten altijd waar we staan in het proces;
  • Communicatie verloopt efficiënt.

 

HC Support levert parkeerservicemedewerkers aan de gemeente Den Bosch. Je treft de parkeerservicemedewerkers in diverse fietsenstallingen, transferia en parkeergarages. Frank Hendriks is als controller medeverantwoordelijk voor de werving en selectie van nieuwe parkeerservicemedewerkers bij HC Support. Hiervoor werkt hij nauw samen met Mathieu Baudoin, Adviseur Werkgeversdiensten bij het UWV & het WSP Noordoost-Brabant. Lees hieronder alles over de succesvolle samenwerking.

 

Frank over de samenwerking

Op welke manier werk je samen met het WSP?

Het WSP is ons voornaamste kanaal voor externe werving en selectie. Het grootste deel van onze medewerkers komt via het WSP. Vanuit een social return-gedachte zoeken wij met name mensen vanuit een uitkering, om te voorkomen dat zij in een WWB-uitkering komen. Het WSP heeft deze doelgroep in beeld. Daarnaast verzorgt het WSP de selectie en een (voor-) screening van kandidaten.

 

Hoe ervaar je de samenwerking?

De samenwerking ervaren wij als uiterst prettig. We communiceren in korte lijnen met onze contactpersonen. Onze behoefte en vraag is bekend en de voorgestelde kandidaten passen in ons profiel. De voorselectie is goed, vragen worden snel opgepakt en we weten altijd waar we staan in het proces.

 

Welke successen hebben jullie samen al behaald?

We hebben inmiddels veel mensen, ook in lastige situaties, aan een baan geholpen. Een aantal zijn daarbij succesvol doorgestroomd naar een volgende baan of een nieuwe stap in hun carrière. Alle plekken zijn sinds 2016 succesvol ingevuld. Daar zijn we heel blij mee!

 

Blijf je in de toekomst samenwerken met het WSP?

Ja! Never change a winning team!

 

“We blijven in de toekomst zeker samenwerken met het WSP. Never change a winning team!”

 

Mathieu over de samenwerking

Wat is jouw rol in de samenwerking met HC Support?

In de samenwerking met HC Support help ik bij het vullen van openstaande vacatures. Mijn rol bestaat uit het promoten van de vacature, de mogelijkheden én het bedrijf. Wij spreken onze kandidaten altijd eerst zelf voordat we deze voorstellen aan de werkgever. Niet alleen werving hoort dus bij mijn pakket maar zeker ook een stuk selectie. Ik fungeer als een soort ‘filter’ voor de werkgever.

 

Hoe ervaar jij de samenwerking?

Het is een fijne samenwerking! Frank staat overal voor open, denkt met de kandidaten mee en – niet geheel onbelangrijk – samen helpen we mensen aan een leuke baan. HC Support vindt de juiste mensen voor langere tijd, het is mooi om daaraan bij te mogen dragen.

 

Waarom past HC Support zo goed bij het WSP?

HC Support staat open voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze willen hierin investeren en denken mee met de kandidaten. Een ‘rondje’ zoeken en in gesprek gaan met een ‘vierkantje’ en die toch binnen je organisatie willen én kunnen passen. Dat vind ik erg mooi om te zien en maakt dat HC Support goed past bij de gedachtegang van het WSP. 

 

“HC Support staat open voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze willen hierin investeren en denken mee met de kandidaten.”

 

Welke successen hebben jullie samen al behaald?

We hebben de afgelopen jaren verschillende matches weten te realiseren die nog steeds – naar volle tevredenheid – bij HC Support werken. Wat ik ook mooi vond is dat Frank ons getipt heeft bij een andere ondernemer die in Den Bosch aan het werven was. Daar heb ik laatst iemand voorgesteld en hij is aangenomen, erg fijn om te weten dat onze dienstverlening zodanig gewaardeerd wordt dat deze extern wordt gedeeld!

 

Ook sociaal ondernemen?

Wilt u ook gebruikmaken van de dienstverlening van het WSP Noordoost-Brabant? Wij helpen u graag om óók aan de slag te gaan met sociaal ondernemen. Stuur een mail naar info@wspnob.nl of bel meteen 085-1304062. Onze accountmanagers staan voor u klaar.

Neem contact op

Top