WSPNOB

Screening & matching vergunninghouders


  • Brug tussen vergunninghouders en werkgevers

  • Betere en snellere integratie vluchtelingen

  • Minder bijstandsuitkeringen

  • Makkelijk toegang gemotiveerde doelgroep


Vergunninghouders

 

Het is voor vluchtelingen nog niet zo makkelijk om werk te vinden in Nederland. Terwijl er ook voor hen zoveel mogelijkheden zijn op de huidige, krappe, arbeidsmarkt. Opleiding en werk zijn voor vergunninghouders bij uitstek dé manier om goed te integreren. Werkgevers hebben belang bij het inzetten van vergunninghouders. De arbeidsmarkt in Noordoost-Brabant wordt steeds krapper en veel vergunninghouders zijn gedreven en gemotiveerd om aan de slag te gaan.

Project Screening & matching Vergunninghouders
Middels het ‘Screening en matching vergunninghouders’, geïnitieerd door DivosaAgrifood Capital Werkt! en het WSP Noordoost-Brabant, wordt de brug gelegd tussen vergunninghouders en werkgevers. Hierdoor integreren vluchtelingen beter en sneller, vermindert het aantal bijstandsuitkeringen aan vluchtelingen en hebben werkgevers makkelijk toegang tot een gemotiveerde doelgroep voor hun openstaande vacatures.

Ondersteuning vanuit WSP Noordoost-Brabant
Het WSP Noordoost-Brabant wil werkgevers daarin graag faciliteren. Want vergunninghouders zijn een specifieke doelgroep en vragen, in het arbeidsproces, soms om een andere aanpak. Daarom is Nicole Bach aangesteld als projectleider ‘Screening en matching vergunninghouders’.
Binnen de regio Noordoost-Brabant heeft zij een faciliterende en verbindende rol. Zij is de vraagbaak voor werkgevers en medewerkers van het WSP Noordoost-Brabant op het gebied van vergunninghouders. Nicole weet precies wat de uitdagingen zijn in het aannemen van vergunninghouders en hoe deze zijn te ondervangen. Bovendien heeft zij zicht op de subsidiemogelijkheden en regelingen die er zijn voor werkgevers om de aanname van vergunninghouders te vergemakkelijken.

Coaching / duale trajecten / werving & selectie
De inzet van een coach op de werkvloer blijkt voor zowel werkgevers als vergunninghouders goed te werken. Het WSP Noordoost-Brabant kan dit voor werkgevers faciliteren. Ook zijn er duale trajecten (werk gecombineerd met inburgering en/of (vak)opleiding) waar vergunninghouders gebruik van kunnen maken terwijl ze bij werkgevers, parttime, als volwaardig medewerker worden ingezet. Met name in de zogenaamde kansberoepen in onze regio, in de sectoren food, logistiek en techniek, biedt dit werkgevers volop kansen.

Vluchtelingen in gesprekGood-practices
Daarnaast delen we vanuit het project ‘Screening en matching van vergunninghouders’ good-practices en zetten we onze opgedane kennis optimaal in voor de regio. Een mooi voorbeeld van zo’n good-practice is het succesverhaal van Wihabo. Bij dit familiebedrijf werken zo’n 40 mensen. En sinds 2016 horen daar ook vergunninghouders bij. Lees hier het hele succesverhaal.


Contact
Heeft u vragen over de inzet van vergunninghouders in uw organisatie of over de inhoud van het project ‘Screening en matching van vergunninghouders’? Neem dan contact op met Nicole Bach. Zij beantwoordt graag uw vragen of brengt u in contact met de juiste collega van het WSP Noordoost-Brabant.

Neem hier contact op >

 

 

 

Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens per vier weken nieuws over subsidieregelingen, tips, en best-practises voor werkgevers in Noordoost-Brabant.