Harrie Helpt-training

Bied jij werkgelegenheid aan mensen met een ondersteuningsbehoefte? Dan is goede begeleiding op de werkvloer van groot belang. Een ‘Harrie’ in jouw organisatie kan die begeleiding bieden. De kosteloze, tweedaagse Harrie Helpt-training leidt jouw werknemer(s) op tot collega-begeleider. In 2024 bieden we, in samenwerking met CNV Jongeren, zes trainingsmomenten aan.

 

Inhoud van de training

In twee dagen word jij klaargestoomd als de ideale begeleider van iemand met een ondersteuningsbehoefte. Een Harrie dus. Je ontdekt de kracht van begeleid werken en doet kennis op over de doelgroep, wetgeving en het vangnet. Daarnaast leer je hoe je je collega kan helpen bij het organiseren van werk en managen van verwachtingen. Op interactieve wijze en intervisie groei je in het begeleiden, coachen en motiveren. Communicatie en feedback heeft als belangrijk onderdeel van begeleiding een prominente rol. Jij als Harrie in spe maakt daarnaast kennis met andere Harries. De training is ingericht aan de hand van de richtlijnen van de RIVM en overheid. Lees op onze website en in de brochure van CNV meer over de training.

 

Trainingsdata

In 2024 bieden we zes trainingsmomenten aan van elk twee dagen. Bij elke training is plek voor 15 personen (maximaal 2 deelnemers per organisatie per training).

  • Dinsdag 9 januari en donderdag 1 februari (Inschrijven is niet meer mogelijk);
  • Dinsdag 6 februari en donderdag 29 februari, statushouders (Inschrijven niet meer mogelijk);
  • Dinsdag 5 maart en donderdag 28 maart (Inschrijven is niet meer mogelijk);
  • Dinsdag 28 mei en donderdag 27 juni, statushouders; (VOL, je kunt je wel aanmelden voor de reservelijst)
  • Donderdag 29 augustus en donderdag 26 september; (VOL, je kunt je wel aanmelden voor de reservelijst)
  • Dinsdag 29 oktober en donderdag 21 november.

Je hebt de training pas volledig afgerond als je bij beide trainingsdagen aanwezig was. Op donderdag 6 juni is de terugkomdag.

(Locatie trainingen Den Bosch)

Aanmelden

Leuk dat je interesse hebt om jezelf of je medewerker aan te melden. Vul hieronder het formulier in. Je krijgt binnenkort een bevestiging van ons per mail.

Top