Loonkostenvoordeel

Het loonkostenvoordeel (LKV) is een tegemoetkoming voor werkgevers die één of meer werknemers in dienst nemen die een doelgroepverklaring hebben. Lees hier meer over de LKV.

 

Hoe werkt het loonkostenvoordeel?

Het loonkostenvoordeel (LKV) is een nieuwe regeling die per 1 januari 2018 van kracht is en de premiekortingen voor arbeidsbeperkte en oudere werknemers vervangt. Het is onderdeel van de Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl). Je kunt aanspraak maken op de LKV wanneer je een werknemer in dienst neemt die valt onder de volgende doelgroepen:

  • Oudere werknemers (vanaf 56 jaar)
  • Arbeidsbeperkte werknemers die nieuw in dienst komen
  • Werknemers uit de doelgroep van de Banenafspraak
  • Arbeidsbeperkte werknemers die herplaatst worden

 

LKV aanvragen

Om het LKV te ontvangen, moet je als werkgever een kopie van de doelgroepverklaring LKV van de betreffende werknemer hebben. De werknemer vraagt de doelgroepverklaring LKV aan bij UWV. Valt de werknemer onder de doelgroep oudere werknemers (56+) en krijgt hij of zij een uitkering via de gemeente? Dan vraagt hij of zij de doelgroepverklaring LKV aan via de gemeente.

Heb je de kopie van de doelgroepverklaring LKV ontvangen? Dan kun je in de aangifte loonheffingen de indicatie voor het LKV op ‘ja’ zetten. Heb je inderdaad recht op het LKV? Dan krijg je van UWV een voorlopige berekening. Je ziet daarin voor welke werknemer(s) je het LKV krijgt en welk bedrag daarbij hoort. Je ontvangt de voorlopige berekening over een kalenderjaar in het daaropvolgende jaar. De definitieve berekening en de betaling ontvang je van de Belastingdienst.

Wil je weten of je in aanmerking komt voor loonkostenvoordeel? Of wil je meer informatie over andere subsidiemogelijkheden? Onze accountmanagers vertellen je er graag alles over en voorzien je van advies op maat.

 

Neem contact met ons op!


Top