STAP-budget

STAP-budget

Wil jij de loopbaanontwikkeling van jouw medewerkers stimuleren? Of twijfel je over het laten omscholen van medewerkers? Attendeer jouw werknemers dan op het STAP-budget. Met deze subsidie wil de overheid mensen helpen om zich te ontwikkelen tijdens hun loopbaan. Hieronder vind je alle info over het STAP-budget.

 

Wat is het STAP-budget?

Het STAP-budget is een persoonlijk ontwikkelbudget voor werkenden en niet-werkenden voor scholing of persoonlijke ontwikkeling. Dit ontwikkelbudget zorgt ervoor dat je werknemers hun kansen vergroten op de arbeidsmarkt en blijven werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. Dit versterkt de positie om of te blijven werken bij een huidige werkgever of om op zoek te gaan naar een (nieuwe) baan. Per 1 maart 2022 is de subsidieregeling STAP-budget ingevoerd.

 

Hoe werkt het STAP-budget?

Het kabinet vervangt de fiscale scholingsaftrek in de inkomstenbelasting voor het STAP-budget. Met het STAP-budget kunnen 100.000 tot 200.000 mensen per jaar aanspraak maken op de subsidie. Het gaat om een bedrag van maximaal € 1.000 euro voor scholing en ontwikkeling. Het STAP-budget aanvragen kan alleen als de scholingsactiviteiten in het scholingsregister staan. De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) houdt een register (scholingsregister) bij met alle opleidingen waarvoor mensen het STAP-budget kunnen aanvragen.

Let dus op: het STAP-budget kan niet door jou als werkgever worden aangevraagd, maar alleen door je werknemers.

 

Hoe vraag ik het STAP-budget aan?

Als jouw werknemers een opleiding of cursus willen volgen, kunnen ze eenvoudig bij UWV het STAP-budget aanvragen. Dit is per persoon één keer per jaar mogelijk. Elke 2 maanden start een aanvraagperiode.


Top