Loonkostenvoordeel

Het loonkostenvoordeel (LKV) is een tegemoetkoming voor werkgevers die één of meer werknemers in dienst nemen die een doelgroepverklaring hebben. Lees hier meer over de LKV.

 

Hoe werkt het loonkostenvoordeel?

Het loonkostenvoordeel (LKV) is een nieuwe regeling die per 1 januari 2018 van kracht is en de premiekortingen voor arbeidsbeperkte en oudere werknemers vervangt. Het is onderdeel van de Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl). Je kunt aanspraak maken op de LKV wanneer je een werknemer in dienst neemt die valt onder de volgende doelgroepen:

  • Oudere werknemers (vanaf 56 jaar)
  • Arbeidsbeperkte werknemers die nieuw in dienst komen
  • Werknemers uit de doelgroep van de Banenafspraak
  • Arbeidsbeperkte werknemers die herplaatst worden

 

LKV aanvragen

Loonkostenvoordeel vraag je aan via UWV. Om het LKV te ontvangen heb je als werkgever een kopie van de doelgroepverklaring LKV van de betreffende werknemer nodig. De doelgroepverklaring LKV moet officieel binnen drie maanden nadat een werknemer in dienst is getreden worden aangevraagd. Let op: de werknemer is niet verplicht om deze doelgroepverklaring aan te vragen.

Wil je weten of je in aanmerking komt voor loonkostenvoordeel? Of wil je meer informatie over andere subsidiemogelijkheden? Onze accountmanagers vertellen je er graag alles over en voorzien je van advies op maat.

Neem contact met ons op!


Top