€ 10.000 subsidie voor scholen die statushouders opleiden tot docent

teacher children school

Voor middelbare scholen in Nederland gaat vanaf vandaag een nieuwe regeling in. Zij hebben recht op € 10.000 subsidie voor het opleiden en begeleiden van een statushouder die als docent aan de slag gaat. Zo worden statushouders ondersteund op de arbeidsmarkt én wordt het lerarentekort tegengegaan.

 

Waarom deze regeling?

Sinds enkele jaren zijn er in Nederland verschillende ondersteuningsprogramma’s om statushouders aan het werk te helpen. Ook in het onderwijs. Het doel van dit specifieke ondersteuningsprogramma is het verkleinen van de stap naar het onderwijs voor statushouders die potentie hebben om in Nederland voor de klas te staan. “Met deze regeling geven we scholen een financieel steuntje in de rug voor de opleidings- en begeleidingskosten die hiermee gepaard gaan”, aldus demissionair minister Mariëlle Paul (Primair en Voortgezet Onderwijs).

 

Wie komt in aanmerking?

In totaal is een miljoen euro beschikbaar voor middelbare scholen die statushouders helpen opleiden en begeleiden. Statushouders waarvan hun lesbevoegdheid of getuigschrift minimaal gelijk gewaardeerd is aan een Nederlands hogeronderwijsdiploma komen in aanmerking voor de regeling. Dat geldt voor de vakken Engels, Frans, wiskunde, natuurkunde, scheikunde, informatica en techniek.

Meer informatie over de voorwaarden van de subsidie vind je op de website van de Rijksoverheid.

Top