Harrie Helpt-training

Bied jij werkgelegenheid aan mensen met een arbeidsbeperking? Dan is goede begeleiding op de werkvloer van groot belang. Een ‘Harrie’ in jouw organisatie kan die begeleiding bieden. De kosteloze, tweedaagse Harrie Helpt-training leidt jouw werknemer(s) op tot collega-begeleider van iemand met een arbeidsbeperking.

 

Wie is Harrie?

Harrie staat voor Hulpvaardig, Alert, Realistisch, Rustig, Instruerend en Eerlijk. Het zijn alle eigenschappen van de ideale begeleider voor mensen met een arbeidsbeperking. De Harrie begeleidt en ondersteunt op de werkvloer, en is eerste aanspreekpunt bij vragen. Vaak is de Harrie een collega op dezelfde afdeling. Of iemand met hetzelfde werk. Ook werkgevers kunnen de rol van Harrie op zich nemen, bijvoorbeeld binnen een klein bedrijf.

 

Wat levert het op?

Het is belangrijk dat de Harrie tijd heeft en krijgt voor de begeleiding. Die tijdsinvestering is niets voor niets. Mensen met een arbeidsbeperking ervaren veel voordelen van de begeleiding, blijkt uit onderzoek. Hij of zij voelt zich sneller thuis en is beter in staat de werkzaamheden uit te voeren. Meekomen op de werkvloer wordt zo een stuk makkelijker.

 

Hoe ziet de training eruit?

Het WSP Noordoost-Brabant biedt – in samenwerking met CNV – een tweedaagse training die deelnemers opleidt tot Harrie. Met informatie, theorie, praktijkvoorbeelden en tools, maar ook door het delen van ideeën en ervaringen. De Harries in spé maken kennis met andere Harries. Gezamenlijk denken zij na over lastige situaties op het werk en mogelijke oplossingen. De training is ingericht aan de hand van de richtlijnen van de RIVM en overheid.

 

Voorwaarden en aanmelden

Wil jij als werkgever één of meerdere van jouw medewerkers aanmelden voor deze training? Of ben jij zelf een Harrie in spé? Via het Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant kun je (alleen of samen met een collega) kosteloos de Harrie Helpt-Training volgen.

Mail voor aanmelden en info naar info@wspnoordoostbrabant.nl of bel naar 085 13 04 062.

 

Neem contact op

Graag advies?
We helpen je graag!

Bel (085) 13 04 062

Of laat je gegevens achter en dan nemen we contact met je op.

Top