Harrie Helpt-training

Bied jij werkgelegenheid aan mensen met een ondersteuningsbehoefte? Dan is goede begeleiding op de werkvloer van groot belang. Een ‘Harrie’ in jouw organisatie kan die begeleiding bieden. De kosteloze, tweedaagse Harrie Helpt-training leidt jouw werknemer(s) op tot collega-begeleider.

 

Wie is Harrie?

Harrie staat voor Hulpvaardig, Alert, Realistisch, Rustig, Instruerend en Eerlijk. Het zijn alle eigenschappen van de ideale begeleider voor mensen met een ondersteuningsbehoefte. De Harrie begeleidt en ondersteunt op de werkvloer, en is eerste aanspreekpunt bij vragen. Vaak is de Harrie een collega op dezelfde afdeling (met hetzelfde werk). Ook een leidinggevende kan de rol van Harrie op zich nemen.

 

Wat levert het op?

Het is belangrijk dat de Harrie tijd heeft en krijgt voor de begeleiding. Die tijdsinvestering is niets voor niets. Mensen met een ondersteuningsbehoefte ervaren veel voordelen van de begeleiding, blijkt uit onderzoek. Hij of zij voelt zich sneller thuis en is beter in staat de werkzaamheden uit te voeren. Meekomen op de werkvloer wordt zo een stuk makkelijker.

 

Hoe ziet de training eruit?

Het WSP Noordoost-Brabant biedt – in samenwerking met CNV Jongeren – een tweedaagse training die deelnemers opleidt tot Harrie. Met informatie, theorie, praktijkvoorbeelden en tools, maar ook door het delen van ideeën en ervaringen. De Harries in spé maken kennis met andere Harries. Gezamenlijk denken zij na over lastige situaties op het werk en mogelijke oplossingen.

Het programma:

  • De kracht van begeleid werken;
  • Kennis over de doelgroep, wetgeving en vangnet;
  • Werk organiseren en verwachtingen managen;
  • Interactieve opdrachten en intervisie rondom begeleiden, coachen en motiveren;
  • Communicatie en feedback.

Meer informatie over de Harrie Helpt-training vind je hier.

 

“Sandra was in het begin soms gespannen. Dan was ze, als ik haar bij me riep, bang dat ze ontslagen zou worden. Ik ben blij dat ik dat nu weet, nu kan ik haar geruststellen” – Frank, de Harrie van Sandra (lees hier het hele verhaal)

 

Harrie Helpt-training voor statushouders

In 2024 bieden we minimaal één keer een Harrie Helpt-training aan die specifiek gericht is op statushouders. Voor statushouders of iemand met een vluchtverleden kan werk helpen bij integratie. Ondersteuning van een directe collega is dan erg waardevol! De Harrie-methodiek helpt je om de ideale collega te worden voor iemand met een andere culturele achtergrond en/of taalbarrière. De inhoud van de training voor statushouders is ingestoken vanuit hetzelfde gedachtegoed, maar focust op een andere doelgroep: statushouders. Je maakt kennis met de doelgroep en we bespreken culturele diversiteit. Wat zijn de verschillen tussen de cultuur van een statushouder en die van jou? Ook gaan we in op verschillende manieren van communiceren en kijken we naar taal op de werkvloer. Verder komen onderdelen uit de reguliere Harrie Helpt-training terug. zoals intervisie. Harrie worden voor een statushouder? Meld je hier aan.

Aanmelden

Wil jij als werkgever jouw medewerkers (maximaal 2) aanmelden voor deze training? Of ben jij zelf een Harrie in spé? Via het Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant kun je (alleen of samen met een collega) kosteloos de Harrie Helpt-Training volgen. Hier vind je de trainingsdata van 2024.

Aanmelden

 

Wil je eerst meer informatie? Mail gerust naar info@wspnoordoostbrabant.nl of bel naar 085 13 04 062.

Graag advies?
We helpen je graag!

Bel (085) 13 04 062

Of laat je gegevens achter en dan nemen we contact met je op.

Top