Loondispensatie bij Wajong-uitkering

Neem je een werknemer met een Wajong-uitkering in dienst? En kan hij of zij door een arbeidshandicap minder aan dan jouw andere werknemers? Dan kun je wellicht gebruikmaken van tijdelijke loondispensatie.

 

Wat is loondispensatie?

Bij loondispensatie betaal je als werkgever tijdelijk minder loon aan een werknemer als hij of zij minder aan kan dan andere werknemers. Er vindt een loonwaardebepaling plaats om te onderzoeken of de loonwaarde lager is dan het wettelijk minimumloon. Loondispensatie is tijdelijk en kan een half jaar tot 5 jaar duren. Verlenging is mogelijk.

 

Wanneer kom ik in aanmerking voor loondispensatie?

Je komt in aanmerking voor loondispensatie als een arbeidsdeskundige van UWV vaststelt dat er sprake is van een duidelijk verminderde arbeidsprestatie.

 

Hoe kun je loondispensatie aanvragen?

Dit doe je bij UWV. Onze ervaren accountmanagers helpen je graag met de aanvraag voor loondispensatie. Wil je weten of je in aanmerking komt voor loondispensatie? Of wil je meer informatie over andere subsidiemogelijkheden? Onze accountmanagers vertellen je er graag alles over en voorzien je van advies op maat.

Neem contact met ons op!


Top