Accountmanager Desirée: “Alle werkgevers willen ontzorgd worden. Wij kunnen dat samen als de beste.”

Desirée is sinds begin 2021 accountmanager bij het WSP via UWV. Als ‘adviseur werkgevers dienstverlening’ werkt zij dagelijks samen met werkgevers en adviseert hen over recruitment. In dit interview deelt Desirée haar visie over werken, samenwerken en vertelt ze over haar behaalde successen en een belangrijke ontwikkeling op het gebied van sociaal ondernemen.

Meer dan inkomsten genereren

Desirée weet haarjn uit te leggen waarom zij voor het WSP werkt. “Ik vind het belangrijk dat iedereen meedoet in de maatschappij. Werken is zoveel meer dan het genereren van inkomsten. Het geeft zin aan je leven, dagbesteding, verrijking en soms houd je er zelfs vrienden voor het leven aan over. Ik vind het mooi om daaraan bij te mogen dragen. Zo komt mijn sociale studie toch nog tot zijn recht.”

Successen binnen korte tijd

In de korte tijd dat Desirée samenwerkt met haar collega’s, heeft zij al een paar mooie successen mogen boeken. “Een klant van de gemeente Den Bosch (Weener XL) had moeite met het vinden van nieuwe collega’s. Door advies van Weener XL en de hulpvraag aan mij hebben we inmiddels 8 goede kandidaten voor kunnen stellen. Of die keer dat de Gemeente Boxtel (mijn Gemeente Dichterbij) een klant in Heesch had en mij inschakelde om mee te zoeken. Uiteindelijk zijn vanuit UWV twee mensen daar gestart. Tot slot ook nog de wedervraag aan de bovengenoemde gemeentes, wanneer mijn collega van een andere vestiging een lasser zocht. Ik heb iedereen met elkaar in contact gebracht en de drive van onze collega’s heeft de rest gedaan. Een aantal mooie resultaten om trots op te zijn!”

Samen kom je verder

Desirée kan samenwerken met het WSP iedereen aanbevelen. “Het is een beetje een dooddoener misschien, maar: alleen ga je sneller en samen kom je verder. Dat is echt waar! Als je jouw kennis deelt, krijg je het terug en zo vergroot je elkaars kennis en netwerk. En uiteindelijk is dat het beste voor de werkgever. Alle werkgevers willen ontzorgt worden. In de werving, maar ook in de wet- en regelgeving omtrent het aannemen van iemand die een uitkering heeft. Wij kunnen dat samen als de beste en vaak zitten er financieel veel meer voordelen aan dan je in eerste instantie verwacht.”

Sturen op diversiteit

De afgelopen tijd merkt Desirée een belangrijke en positieve ontwikkeling op het gebied van sociaal ondernemen. “Voorheen hoorde je vaak dat bedrijven ons gebruikten als laatste redmiddel. Als er echt helemaal niemand beschikbaar is; ‘nou-doe-dan-maar-één-met-een-rugzak’. Verschrikkelijk dat er zo over mensen zoals jij en ik gesproken werd. Maar dat was de werkelijkheid. Ik denk dat dit met name voortkwam uit het feit: onbekend maakt onbemind. Inmiddels merk ik echt dat er veel meer bedrijven zijn die het belangrijk vinden om te sturen op diversiteit en openstaan om te leren van onze mensen. Iedereen heeft toegevoegde waarde en dat zien gelukkig steeds meer bedrijven en de mensen die er werken.”

Visie op sociaal ondernemen

“Tja, ik ben natuurlijk geen ondernemer, maar áls ik een eigen zaak zou hebben zou ik kiezen voor de beste man of vrouw op de plek. Niet kijkend naar leeftijd, geslacht, afkomst, religie, geaardheid of beperking. Dat is zo irrelevant. Ik heb ook bij Cello gewerkt en gezien dat een beperking een verrijking kan zijn. Ik heb mensen leren kennen die inventief zijn geworden vanwege hun fysieke beperking en mensen die mij nogmaals het inzicht gegeven hebben dat plezier hebben in je werk het allerbelangrijkste is. Dus mijn advies: maak samen plezier en doe er je voordeel mee!”

 


Wil jij ook gebruikmaken van de dienstverlening van het WSP Noordoost-Brabant? We beschikken over een groot en divers bestand van uitstekend personeel: gemotiveerde werkzoekenden, die graag weer aan de slag willen. Bij het WSP krijg je een accountmanager als adviseur toegewezen. Dit is jouw vaste aanspreekpunt. Of je nu vragen hebt over instroom, scholing, uitstroom of andere personele vraagstukken: jouw adviseur geeft je het antwoord of wijst je de weg naar de juiste specialist. Neem contact met ons op!

Neem contact op

Top