Accountmanager Patrick: ‘Het WSP is een belangrijk netwerkcontact voor werkgevers.’

Man, bril, Patrick

Patrick van der Sluijs is werkzaam als accountmanager bij het WSP via de Gemeente Uden en is daarmee de schakel tussen lokale werkgevers en werkzoekenden.  “In mijn rol denk ik mee met werkgevers over personeelsvraagstukken en zet ik mijn kennis en ervaring in om werkzoekenden die een extra steuntje in de rug nodig hebben, te helpen met het zoeken naar een passende baan.”

 

Toegevoegde waarde van WSP als samenwerkingsverband

Het WSP is een samenwerkingsverband tussen UWV, 3 sociaal werkbedrijven en de 15 gemeenten in Noordoost-Brabant. Als accountmanager heeft Patrick een soort ‘dubbelrol’: enerzijds werkt hij voor de gemeente Uden en anderzijds voor het WSP.  Patrick ziet het WSP als een samenwerkingsverband dat écht waarde kan toevoegen voor werkgevers en werkzoekenden: “Ik denk dat wij door onze krachten, kennis en expertise te bundelen meer kunnen bereiken.”

 

‘Iedereen verdient een kans om te participeren’

Naast het bieden van toegevoegde waarde voor werkgevers en werkzoekenden, spreekt Patrick ook het sociale aspect binnen zijn werkzaamheden onwijs aan. “Ik vind het belangrijk dat de doelgroep kwetsbare werkzoekenden een kans krijgt om te participeren binnen een onderneming. Dan heb ik het over werkzoekenden met een arbeidsbeperking of werkzoekenden die het minimumloon, vanwege uiteenlopende redenen, op dit moment niet kunnen verdienen. Deze doelgroep sluit veelal ‘achter in de rij aan’ als het economisch minder voor de wind gaat en verliest hierdoor de aansluiting met de arbeidsmarkt. Zonde, want het is vaak veel onbenut arbeidspotentieel.”

 

Win-win situatie

Patrick heeft in zijn rol als accountmanager voor het WSP al zijn steentje bij mogen dragen aan meerdere succesverhalen. Eén daarvan vond in de beginperiode van de coronacrisis plaats: “Toen hebben wij een statushouder werkervaring op laten doen bij een lokale supermarkt in Uden. Op die manier kon hij zijn taalvaardigheid verbeteren. Zijn rol was om bij binnenkomst klanten te verwijzen, toezicht te houden op het dragen van mondmaskers en winkelwagentjes uit te geven. Hij deed dit met enorm veel enthousiasme en drive en dit bleef niet onopgemerkt bij zowel de klanten als bij de werkgever. Uiteindelijk was de werkgever dermate tevreden over hem dat hij een langdurig dienstverband heeft gekregen. Momenteel volgt hij een interne opleiding bij deze werkgever.” Een prachtig voorbeeld van een win-win situatie voor werkgever en werkzoekende!

 

Mogelijkheden voor werkgevers 

“Het WSP is dé schakel tussen werkgevers en werkzoekenden in de regio. Voor werkgevers kan het WSP een belangrijk netwerkcontact zijn. Wij denken graag mee met werkgevers, zelfs over vraagstukken buiten ons eigen vakgebied. Zo heb ik onlangs een werkgever in contact gebracht met een collega, de bedrijfscontactfunctionaris van de Gemeente Uden,” vertelt Patrick. “Deze werkgever wil graag uitbreiden maar weet niet waar hij de informatie kan ophalen. Mijn collega weet op welke bedrijventerreinen er in Uden ruimte zal ontstaan en wat de concrete mogelijkheden voor deze werkgever zijn.”

Precies dit voorbeeld laat de toegevoegde waarde van het WSP zien: wij leggen de juiste verbindingen en brengen je graag in contact met de juiste specialisten! Wil je ook de hulp van één van onze accountmanagers inschakelen? Neem dan contact met ons op!

Top