Een nieuwe kijk op werkgelegenheid: genderkloof in functies overbruggen

We doorbreken steeds meer maatschappelijke stereotypen en barrières. Een voorbeeld hiervan is de groeiende bewustwording over gendergelijkheid op de arbeidsmarkt. Een recent rapport van het World Economic Forum, het ‘Global Gender Gap Report 2023’, vraagt aandacht voor de relatie tussen gender en functies. Uit het rapport blijkt dat er nog steeds aanzienlijke verschillen bestaan tussen mannen en vrouwen als het gaat om de verdeling van functies, vooral in technische en analytische beroepen. Werkgevers kunnen deze kloof overbruggen en werken aan een inclusieve en evenwichtige arbeidsmarkt. In deze blog zetten we op een rij hoe jij hier als werkgever aan kunt bijdragen.

 

Open-minded werving & selectie

Kies voor een diverse kandidatenpool en eerlijke beoordelingen. Richt je op vaardigheden en potentieel, niet op geslacht. Dit helpt om de genderkloof te verkleinen.

 

Onderwijs en ontwikkeling

Investeer in opleidingen om vrouwen aan te moedigen om technische en analytische vaardigheden te ontwikkelen. Door mentorschap, stages en bijscholing brengen we gelijke kansen dichterbij.

 

Inclusieve bedrijfscultuur

Een omgeving waarin iedereen excelleert, ongeacht geslacht. Wees open, vier diversiteit en bied flexibele werkopties aan. Zo bevorder je een inclusieve werksfeer voor zowel mannen als vrouwen.

 

Kracht van rolmodellen

Werknemers moeten zich kunnen identificeren met succesvolle rolmodellen binnen het bedrijf. Door bijvoorbeeld vrouwen die al actief zijn in technische en analytische functies in de schijnwerpers te zetten, worden anderen geïnspireerd en aangemoedigd om dezelfde weg te volgen.

 

Omarm verandering

Het is belangrijk om nieuwe initiatieven regelmatig te evalueren en zo te blijven werken aan een evenwichtige arbeidsmarkt. Het overbruggen van de genderkloof in functies is een kans om een diverse talentenpool aan te boren en innovatie te stimuleren.

 

Contact met WSP

Wil jij de uitdaging aangaan en bijdragen aan een toekomst waarin gender geen beperking is voor professionele groei? Samen kunnen we de weg banen voor een inclusieve arbeidsmarkt waarin iedereen gelijke kansen heeft om hun volledige potentieel te bereiken. Onze deskundige adviseurs helpen je in een persoonlijk gesprek graag verder. Onze helpdesk is bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 uur en 17.00 uur via het telefoonnummer 085 – 1304062.

Top