Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) nu ook voor grote bedrijven

Tot nu toe konden alleen mkb-bedrijven gebruik maken van de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). Daar is vanaf heden verandering in gekomen. Vanaf maandag 10 mei 12.00 uur is de steunmaatregel ook voor grote bedrijven opengesteld.

Wat zijn grote bedrijven?

Onder grote bedrijven verstaat de Rijksoverheid bedrijven met meer dan 250 werknemers (fte) of meer dan 50 miljoen euro omzet per jaar en een balanstotaal van meer dan 43 miljoen euro. Wanneer grote bedrijven deel uit maken van een groep verbonden ondernemingen zoals een concern, worden deze binnen de steunmaatregelen gezien als één partij. Zo’n concern kan daarom maximaal één TVL-aanvraag doen.

Voorwaarden voor TVL voor grote bedrijven

Het maximale subsidiebedrag voor grote bedrijven is 600.000 euro voor het eerste kwartaal. Voor grote bedrijven in de detailhandel kan hier een opslag van maximaal 300.000 euro bovenop komen. Voor grote bedrijven of een concern geldt de voorwaarde dat het bedrijf of de groep minimaal 30%
omzetverlies heeft in vergelijking met het eerste kwartaal van 2019. Het subsidiepercentage is zowel voor grote- als mkb-bedrijven 85%. De TVL Q1 2021 blijft voor grote bedrijven open tot 10 juni 2021 17:00 uur zodat zij voldoende tijd hebben om een aanvraag in te dienen. Let op! Voor mkb-bedrijven sluit de regeling nog steeds op 18 mei.

Aanvragen TVL

Je kunt de TVL aanvragen via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Hier vind je ook meer informatie over de regeling. Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant adviseert je graag over subsidies en regelingen. Stuur een mail naar info@wspnob.nl of bel meteen085-1304062. Onze accountmanagers staan voor je klaar.

 


Heb je een vraag over werving en selectie? Het opleiden van personeel? Subsidies? Sociaal ondernemen? Of wil je gewoon even sparren? Met welk personele vraagstuk je ook zit: een deskundige accountmanager van het WSP helpt je in een persoonlijk gesprek verder. Onze helpdesk is bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 uur en 17.00 uur via het telefoonnummer 085-1304062.

Neem contact op

Top