Nieuw platform NLWerktDoor brengt vraag en aanbod in personeel, diensten en materieel samen

magazijn, werknemer, hesje, heftruck

De coronacrisis heeft de arbeidsmarkt op z’n kop gezet. Waar in de ene branche een overschot is aan personeel, is er in de andere branche een groot tekort. Om vraag en aanbod op het gebied van personeel, diensten en materieel met elkaar te verbinden, is NLWerktDoor in het leven geroepen.

 

Essentiële productie en dienstverlening

NLWerktDoor is er om ervoor te zorgen dat Nederland door kan werken. Om te zorgen dat essentiële productie en dienstverlening door kan gaan, met inzet van zoveel mogelijk mensen die nu even niet aan het werk zijn. Zo kunnen cruciale bedrijfstakken als de zorg, schoonmaak en levensmiddelen blijven doordraaien.

 

Hoe werkt het?

Juist in deze onzekere tijd is het belangrijk dat vraag en aanbod elkaar eenvoudig kunnen vinden. NLWerktDoor helpt daarbij. NLWerktDoor inventariseert het aanbod van bedrijven die mensen, diensten of materieel beschikbaar hebben, en koppelt dit aan de vraag van bedrijven die dit juist nodig hebben. Dat doet zij door organisaties met elkaar in contact te brengen, door te verwijzen naar de juiste websites en instanties of door persoonlijk advies te geven.

 

Initiatief van samenwerkende partijen in Perspectief op Werk

NLWerktDoor is een initiatief van de samenwerkende partijen in Perspectief op Werk: VNO-NCW, MKB Nederland, LTO Nederland, VNG, G4, G40, UWV, CNV, FNV, MBO-Raad, Ministerie OCW en Ministerie SZW. In Perspectief op Werk staat optimale samenwerking op de arbeidsmarkt centraal. Met als doel dat iedereen op een plezierige manier kan werken, ook mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

 


Heb je een vraag over werving en selectie? Het opleiden van personeel? Subsidies? Sociaal ondernemen? Of wil je gewoon even sparren? Met welk personele vraagstuk je ook zit: een deskundige accountmanager van het WSP helpt je in een persoonlijk gesprek verder. Onze helpdesk is bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 uur en 17.00 uur via het telefoonnummer 085-1304062.

Neem contact op

Top