Nieuwe regeling voor flexibele arbeidskrachten: TOFA

Heb je werknemers met een flexibel contract in dienst? Wijs hen dan nu op de TOFA: de Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Flexibele Arbeidskrachten. Deze regeling is er voor flexibele arbeidskrachten die door de coronacrisis (bijna) geen inkomsten hadden en geen beroep konden doen op een uitkering.

Eenmalige financiële tegemoetkoming

De NOW, TOZO en de TOGS krijgen dus gezelschap van de TOFA. Met de TOFA kunnen flexibele arbeidskrachten tóch aanspraak doen op een financiële hulp. De regeling bestaat uit een eenmalige tegemoetkoming voor de periode maart, april en mei 2020.

Voorwaarden voor de TOFA

Om de tegemoetkoming TOFA te krijgen, moet een flexibele arbeidskracht wel aan een aantal voorwaarden voldoen. De flexibele arbeidskracht…:

  • Was op 1 april 2020 minimaal 18 jaar oud;
  • Had op 1 april 2020 nog niet de AOW-leeftijd bereikt;
  • Kreeg in april 2020 geen uitkering of andere tegemoetkoming in inkomsten;
  • Heeft de TOFA nodig voor kosten voor levensonderhoud;
  • Had over februari 2020 een SV-loon van minimaal € 400;
  • Had over maart 2020 een SV-loon van minimaal € 1;
  • Had over april 2020 een SV-loon van maximaal € 550;
  • Had over april 2020 een SV-loon dat minimaal 50% lager was dan het SV-loon over februari 2020.

Wijs flexwerkers op de TOFA

Heb je flexwerkers in dienst die door de coronacrisis niet of nauwelijks inkomsten hebben? Konden zij geen aanspraak maken op een uitkering? En voldoen zij aan bovenstaande voorwaarden? Wijs hen dan op de Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Flexibele Arbeidskrachten! Op dit moment kan de tegemoetkoming nog niet aangevraagd worden, dit kan naar verwachting vanaf 22 juni. Men kan wel al bekijken of men voldoet aan de voorwaarden. Voldoen jouw flexwerkers aan de voorwaarden? Dan kunnen zij hun e-mailadres invullen. Het UWV stuurt hen dan een bericht als het aanvraagformulier klaarstaat.

Meer informatie over de TOFA vindt u op de website van het UWV.

 


Heb je een vraag over werving en selectie? Het opleiden van personeel? Subsidies? Sociaal ondernemen? Of wil je gewoon even sparren? Met welk personele vraagstuk je ook zit: een deskundige accountmanager van het WSP helpt je in een persoonlijk gesprek verder. Onze helpdesk is bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 uur en 17.00 uur via het telefoonnummer 085-1304062.

Neem contact op

Top