NOW-loket geopend: werkgevers kunnen vanaf nu aanvraag indienen bij UWV

Sinds 6 april vanaf 9.00 uur kunnen ondernemers een aanvraag doen voor de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) bij het UWV. Wij zetten alles wat je moet weten voor de aanvraag voor je op een rij. 

Wat is de NOW?

De NOW is onderdeel van het pakket aan maatregelen die de overheid heeft geïntroduceerd om de economie te ondersteunen tijdens de coronacrisis. Het is een tijdelijke subsidie voor werkgevers en compenseert tot maximaal 90% van de loonkosten. Hierdoor kunnen vaste en flexibele werknemers toch worden doorbetaald. De NOW vervangt de regeling voor werktijdverkorting; deze is dus gestopt.

Voorwaarden voor de NOW

Voor het aanvragen van de NOW zijn twee belangrijke voorwaarden gesteld.

Minimaal 20% omzetverlies

Allereerst moet er sprake zijn van minimaal 20% omzetverlies over een aaneengesloten periode van drie maanden. Deze periode hoeft niet altijd te beginnen op 1 maart. Afhankelijk van wanneer je een omzetverlies verwacht, kun je de NOW aanvragen voor die betreffende maanden. Je kunt kiezen uit omzetverlies vanaf 1 maart (voor de maanden maart-april-mei), 1 april (voor de maanden april-mei-juni) of 1 mei (voor de maanden mei-juni-juli).

Benieuwd hoe je jouw (verwachte) omzetverlies berekend? Op de website van het UWV staat een uitleg voor het berekenen van je omzetverlies. Heb je hulp nodig bij het berekenen van jouw omzetverlies? Gebruik dan deze handige rekenhulp.

Werknemers worden niet ontslagen

De tweede voorwaarde is dat de werkgever zich bij de aanvraag committeert aan de verplichting géén ontslag op grond van bedrijfseconomische redenen aan te vragen voor zijn werknemers gedurende de periode waarover de tegemoetkoming ontvangen wordt.

De hoogte van de tegemoetkoming

De hoogte van de tegemoetkoming is afhankelijk van jouw loonsom en omzetverlies. De loonsom wordt berekend aan de hand van het totale sv-loon van januari 2020 dat je betaalt voor alle werknemers die bij je in dienst zijn. Dat zijn dus zowel de mensen met een vast als een flexibel contract. Er geldt per werknemer een maximum van €9.538 per maand.

De totale loonsom van januari wordt met 30% verhoogt, om kosten zoals werkgeverspremies, pensioenkosten en de opbouw van vakantiegeld te compenseren. Vervolgens neemt het UWV het percentage verwachte omzetverlies van de loonsom. Dus stel je voor dat je een verwacht omzetverlies van 35% hebt, dan neemt het UWV 35% van de verhoogde loonsom als basis voor de NOW-regeling. De tegemoetkoming die je ontvangt is 90% daarvan.

Voorschot en definitieve berekening

80% van de tegemoetkoming betaalt het UWV als voorschot. Dit voorschot betalen ze 3 maanden lang iedere maand. Het kan zijn dat het UWV hiervan afwijkt en in 1 of 2 keer betaalt. Mocht jouw bedrijf in de tussentijd stoppen, dan stopt de betaling ook.

Achteraf wordt met jouw definitieve omzetverlies de definitieve tegemoetkoming berekend. Als jouw definitieve omzetverlies lager was, dan heb je te veel ontvangen en moet je dit terugbetalen. Als jouw definitieve omzetverlies hoger was, dan heb je te weinig ontvangen. Je krijgt dan een nabetaling van het UWV.

De NOW aanvragen

Je kunt de aanvraag voor de NOW van 6 april 2020 tot en met 31 mei 2020 doen. Dit doe je via dit aanvraagformulier op de website van het UWV. Houd deze handige checklist van het UWV bij de hand. Hierin staat precies welke gegevens je bij de hand moet hebben voor de aanvraag. Heb je recht op een tegemoetkoming? Dan maakt het UWV binnen 2 tot 4 weken de eerste betaling aan je over.

Bron: UWV


Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant adviseert je graag over subsidies en regelingen. Stuur een mail naar info@wspnob.nl of bel meteen 085-1304062. Onze accountmanagers staan voor je klaar.

Top