Versoepeling van coronamaatregelen: dit moet je als werkgever weten

Op 25 september 2021 gaan (voorlopig) de laatste versoepelingen van de coronamaatregelen in. In november beoordeelt het kabinet de resterende maatregelen. In dit artikel lees je wat de versoepeling van de maatregelen voor jou als werkgever inhouden.

Thuiswerken

Het thuiswerkadvies vervalt. Dat wil zeggen: het advies wordt om thuis te werken als het kan en op kantoor als het nodig is. Wat als noodzakelijk geldt, is aan werkgevers en werknemers gezamenlijk om te bepalen. Gevolg van deze versoepeling is dat het hybride werken nu echt serieuze vormen aan begint te nemen. Dit heeft niet alleen gevolgen voor de mensen op de werkvloer, maar ook zeker voor de managers. Omdat het nieuwe thuiswerkadvies veel ruimte voor eigen interpretatie open laat is het belangrijker om als werkgever goede afspraken te maken met je werknemers.

Anderhalve meter

Vanaf 25 september is anderhalve meter afstand houden niet langer verplicht, hoewel het nog steeds als een veilige afstand geldt. Ook op de werkvloer vervalt deze afstandsregel.

Coronatoegangbewijs

Het coronatoegangsbewijs wordt ingezet op die locaties waar het door het loslaten van de verplichte anderhalve meter afstand drukker wordt. Op plekken als de horeca (behalve afhaalrestaurants), evenementen (zoals festivals en sportwedstrijden), bioscopen en theaters krijg je vanaf 25 september alleen toegang met het coronatoegangsbewijs. Maar let op: werkgevers mogen werknemers niet vragen om een coronatoegangsbewijs, ook niet als zij in voorgenoemde sectoren aan het werk zijn.

 


Heb je een vraag over werving en selectie? Het opleiden van personeel? Subsidies? Sociaal ondernemen? Of wil je gewoon even sparren? Met welk personele vraagstuk je ook zit: een deskundige accountmanager van het WSP helpt je in een persoonlijk gesprek verder. Onze helpdesk is bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 uur en 17.00 uur via het telefoonnummer 085-1304062.

Neem contact op

Top