Jobcoaching

Werkzoekenden met een (blijvende) afstand tot de arbeidsmarkt ontvangen via jobcoaching begeleiding tijdens (met name) de plaatsing en het inwerken bij een nieuwe baan. Dit ontlast jou als werkgever. Lees verder voor alle info over jobcoaching.

 

Subsidie voor interne jobcoach

Jobcoaches zorgen voor de persoonlijke begeleiding van werknemers met een beperking (en de werkgever) op de werkplek. Het kan gaan om een externe of interne jobcoach. Voor de interne jobcoach kun je als werkgever een subsidie aanvragen. Deze interne jobcoach hoeft niet gecertificeerd te zijn. Het kan ook een collega op de werkvloer zijn die hier een speciale training voor volgt: de zogenoemde Harrie Helpt-training. Deze Harrie Helpt-training is een tweedaagse training waarin de deelnemer opgeleid wordt tot de ideale collega van iemand met een arbeidsbeperking.

 

Hoe werkt het?

Als werkgever zorg je voor een persoonlijk trainings- of inwerkprogramma en regel je begeleiding op de werkvloer. De jobcoach is vervolgens de schakel tussen werkgever en werknemer. Aan het eind van een geslaagd programma kan de werknemer zijn werk zelfstandig uitvoeren. De jobcoach blijft bereikbaar voor wanneer er een probleem ontstaat of als er nog onduidelijkheden zijn.

 

Jobcoach subsidie aanvragen

Je vraagt de subsidie voor een interne jobcoach aan via de website van UWV. Er zitten wel een aantal voorwaarden verbonden aan de aanvraag. Zo moet de werknemer een dienstverband hebben van minimaal 6 maanden en minimaal 35% van het minimumloon verdienen. De subsidie voor een interne jobcoach vraag je eerst voor 1 jaar aan. Na dit jaar kun je maximaal 2 keer opnieuw subsidie voor een 1 jaar krijgen.

 

Wil je weten of je in aanmerking komt voor een subsidie voor jobcoaching? Of wil je meer informatie over andere subsidiemogelijkheden? Onze accountmanagers vertellen je er graag alles over en voorzien je van advies op maat.

 

Neem contact met ons op!


Top