Handig: download de Quick Start Werkwijzer Poortwachter

Welke stappen moet je als werkgever zetten bij de re-integratie van jouw arbeidsongeschikte medewerker? Het ligt allemaal vast in de Werkwijzer Poortwachter. Om snel in kaart te brengen wat jouw plichten en verantwoordelijkheden zijn, is de Quick Start Werkwijzer Poortwachter geïntroduceerd.  

Wat is de Werkwijzer Poortwachter?

De Werkwijzer Poortwachter is een handleiding van het UWV over de uitvoering van de Wet Poortwachter. Deze wet verplicht de werkgever en werknemer om zich samen met arbodienst of bedrijfsarts in te spannen om de getroffen werknemer zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen. De bijbehorende Werkwijzer Poortwachter geeft werkgevers, re-integratiebureaus, verzekeringsartsen en arbeidsdeskundigen aan wat er moet gebeuren tijdens de re-integratie en op welke zaken gelet moet worden.

Wat staat er in de Quick Start?

Naast de complete Werkwijzer, is nu ook de Quick Start geïntroduceerd. In de Quick Start staat kort uitgelegd hoe je wanneer moet handelen. Wat moet je bijvoorbeeld doen als blijkt dat jouw werknemer langer dan 6 weken ziek is? Hoe vaak moet je de voortgang van de re-integratie bespreken? En hoe stel je een re-integratieplan op? Al deze vragen worden kort en bondig beantwoord in de Quick Start. Bovendien bevat de Quick Start een handige tijdlijn waarin je in één oogopslag ziet wanneer je welke activiteit moet uitvoeren. Je vindt de Quick Start hier.

Bron: Quick Start Werkwijzer Poortwachter

De Quick Start vervangt de Werkwijzer Poortwachter niet, maar is een aanvulling hierop. Als je een volledig overzicht van jouw plichten en verantwoordelijkheden wil, raden wij je aan om de Werkwijzer Poortwachter te lezen. Deze kun je downloaden via de website van het UWV.

 


Heb je een vraag over werving en selectie? Het opleiden van personeel? Subsidies? Sociaal ondernemen? Of wil je gewoon even sparren? Met welk personele vraagstuk je ook zit: een deskundige accountmanager van het WSP helpt je in een persoonlijk gesprek verder. Onze helpdesk is bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 uur en 17.00 uur via het telefoonnummer 085-1304062.

Neem contact op

Top