Ondernemers krijgen jaar langer de tijd om belastingschuld af te lossen

ondernemer, blouse, pen, bril, aan het werk

Heb je vanwege de coronacrisis uitstel van betaling van belastingen gekregen? Dan krijg je een jaar langer de tijd om jouw opgebouwde belastingschuld af te lossen. Je hoeft jouw schuld pas vanaf 1 juli 2021 terug te betalen. Daarnaast kun je – indien je al eens uitstel hebt aangevraagd – jouw uitstel nog verlengen tot 1 januari 2021.

36 maanden

Op verzoek van de Tweede Kamer is nog eens naar de termijn om af te lossen gekeken en besloten om de terugbetalingsregeling verder te verruimen. Ondernemers kregen eerst maximaal 24 maanden de tijd om hun schuld af te lossen en moesten daar op 1 januari 2021 mee beginnen. Nu mogen ze een half jaar later starten (op 1 juli 2021) én krijgen ze 36 maanden de tijd. De reden van het verruimen van de termijn is omdat het kabinet niet wil dat ondernemers alsnog in de knel komen bij het terugbetalen van de belastingschuld.

Vast bedrag per maand

Eerder ontstond er al verwarring over het terugbetalen van de belastingschuld. Dankzij een brief van de Belastingdienst leek het alsof ondernemers het bedrag in één keer terug moesten betalen. Dit is niet het geval. Ondernemers beginnen per 1 juli 2021 met het afbetalen van de belastingschuld die zij door de coronacrisis hebben opgebouwd met een vast bedrag per maand. Uiteraard is het ook mogelijk om eerder af te lossen als de ondernemer dit wil. De tijdelijke verlaging van invorderingsrente naar bijna nul procent blijft van kracht tot en met 31 december 2021.

Meer informatie over het uitstel van betaling is te vinden op de website van de Belastingdienst.

Belastingmaatregelen

Het uitstellen van het betalen van belasting is één van de vele  belastingmaatregelen getroffen door de overheid om werkgevers te ondersteunen tijdens de coronacrisis. De maatregelen zijn erop gericht om ondernemers meer financiële ruimte te geven.

Alle belastingmaatregelen voor ondernemers op een rij

 


Heb je een vraag over werving en selectie? Het opleiden van personeel? Subsidies? Sociaal ondernemen? Of wil je gewoon even sparren? Met welk personele vraagstuk je ook zit: een deskundige accountmanager van het WSP helpt je in een persoonlijk gesprek verder. Onze helpdesk is bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 uur en 17.00 uur via het telefoonnummer 085-1304062.

Neem contact op

Top