Ontwikkellijn ‘Leermeester-Gezel’: een duurzame match tussen werkgever en werknemer

Goed personeel vinden onmogelijk? Niet als je als werkgever buiten de gebaande paden durft te denken. Het Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant helpt jou als werkgever om mensen die een extra steuntje in de rug nodig hebben klaar te maken voor duurzaam werk binnen jouw organisatie. Dan doen we onder andere met de Ontwikkellijn ‘Leermeester-Gezel’. In dit artikel lees je hier alles over!

 

Wat is de Ontwikkellijn ‘Leermeester-Gezel’?

Binnen de Ontwikkellijn ‘Leermeester-Gezel’ wordt een bestaande, ervaren medewerker (leermeester) ingezet als begeleider van een nieuwe medewerker (gezel) die net iets meer hulp en ondersteuning nodig heeft. Denk aan doelgroepen als statushouders, kwetsbare jongeren of zij-instromers. Er is daarbij veel aandacht voor de screening en begeleiding van de interne leermeester. Zo wordt hij of zij goed geïnformeerd over het begeleiden van deze doelgroepen. Ook is er veel tijd en ruimte voor het leerproces van de nieuwe werknemer, bijvoorbeeld op het gebied van taal en cultuur binnen jouw bedrijf. In de praktijk blijkt dat hierdoor de kans op een langdurige match tussen werkgever en werknemer vergroot wordt.

 

Hoe gaat het concreet in z’n werk?

Iets voor jouw organisatie? Het WSP Noordoost-Brabant ontzorgt jou als werkgever volledig: op basis van onze ervaring maken wij een plan van aanpak op maat voor jouw organisatie. In samenwerking met HR screenen we je huidige personeelsbestand en stellen we een passende interne leergezel aan. Vervolgens gaan we op zoek naar een goede match in ons netwerk vol met talenten die graag willen werken en leren. Match gevonden? Dan gaan we direct van start, waar nodig met extra begeleiding vanuit ons.

 

Wat levert het jou als werkgever op?

Dankzij de ontwikkellijn ‘Leermeester-Gezel’:

  • Kom je snel in contact met werknemers waar je zelf nog niet aan gedacht had
  • Is de kans op een duurzame match tussen werkgever en kandidaat groter
  • Heb je de beschikking over gemotiveerde en goed opgeleide kandidaten
  • Ben je sociaal maatschappelijk verantwoord aan het ondernemen

 

Aan de slag?

Ben jij benieuwd of de Ontwikkellijn ‘Leermeester-Gezel’ iets voor jouw organisatie is? Wil je meer informatie? Of direct aan de slag?

Meer informatie

Top