14 cursisten ontvangen certificaat: opleidingstraject ‘Koken in de horeca’ is succes

In 12 weken klaargestoomd worden voor een baan in de keuken? Het kan, met het opleidingstraject ‘Koken in de horeca‘: een initiatief van verschillende partners in Noordoost-Brabant. Onlangs ontvingen de eerste 14 deelnemers hun certificaat. Zij gaan direct aan de slag als basiskok in een restaurant. De volgende groep gaat eind februari van start: er zijn nog plekken!

 

Tekort aan koks

De horecasector werd door de pandemie harder getroffen dan ooit. De vraag naar goed opgeleide koks is groter dan ooit. Tijd voor actie: het KW1C, UWV, Koninklijke Horeca Nederland, 1Werkcentrum (voorheen RMT), FNV, SBB, het Leerwerkloket en het WSP Noordoost-Brabant sloegen daarom de handen ineen en starten een verkort opleidingstraject voor koks. Met ‘Koken in de Horeca’ leren deelnemers in 12 weken onder andere hoe je een goede voorbereiding in de keuken maakt en hoe je gerechten bereidt en afwerkt. Deelnemers sluiten de opleiding af met een praktijkexamen en ontvangen een erkend mbo-certificaat.

De eerste 14 deelnemers ontvingen eind januari hun certificaat. Dat werd gevierd met – uiteraard – een zelfgemaakt diner. Voor de koks was het diner hun ‘examen’ van de opleiding ‘Koken in de horeca’. Het was een feestelijke avond!

 

Geen kosten

De opleiding kost de cursist en de werkgever niets. Voor de opleiding wordt namelijk betaald uit beschikbare scholingsbudgetten. Horecabedrijven kunnen ook zittend personeel bijscholen of nieuwe medewerkers omscholen via een zij-instroom-route. Nieuw personeel dient wel een arbeidscontract te krijgen van minimaal 6 maanden, 20 uur per week, met een marktconform salaris. Vanwege het beperkte aantal plaatsen, is het maximale aantal opleidingsplaatsen per werkgever gesteld op twee.

 

Nieuwe groep cursisten

De verkorte opleiding brengt lucht voor vele horecagelegenheden in de regio. De ‘hulpkoks’ kunnen de bestaande koks ontlasten waardoor restaurants weer meer gasten kunnen ontvangen. Daarnaast is het voor de cursisten een laagdrempelige manier om erachter te komen hoe leuk werken in de horeca is!

 

Het goede nieuws is dat we eind februari starten met een nieuwe groep cursisten (locatie: KW1C, ‘s-Hertogenbosch). Wil je meer informatie over de opleidingsmogelijkheid? Neem contact op met jouw reguliere contactpersoon bij een van de deelnemende partijen of klik op onderstaande rode knop.

Meer informatie

 

Top