Nieuwe aflevering Sociaal Werkt! ‘Een verborgen probleem voor werkgevers: laaggeletterdheid op de werkvloer’

Met onze podcast ‘Sociaal Werkt!’ informeren en inspireren we werkgevers om aan de slag te gaan met sociaal werkgeverschap. Inmiddels staat de vijfde aflevering van seizoen 2 online. Luister de aflevering om alles weten te komen over het begrip laaggeletterdheid en hoe dit een verborgen probleem voor werkgevers vormt. Ingewikkeld, hoe pak je zo’n ongezien probleem eigenlijk aan?

 

S2E5: Een verborgen probleem voor werkgevers: laaggeletterdheid op de werkvloer

Maar liefst 2,5 miljoen mensen in Nederland is laaggeletterd. Dat betekent dat 2,5 miljoen mensen in Nederland moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen en/of digitale vaardigheden. Hoe ga je daar als werkgever mee om? Hoe merk je laaggeletterdheid op? En welke stappen kun je zetten om jouw medewerkers te helpen? In deze aflevering spreken we Marian Janssen- de Goede, die met haar bedrijf ‘Zet een punt’ zich bezighoudt met de aanpak van laaggeletterdheid. Ook spreken we een werkgever die ervaring heeft met werknemers die laaggeletterd zijn en de gevolgen daarvan voor een organisatie: Reno Meijs van Traffic Service Nederland. Beluister de podcast:

Over ‘Sociaal Werkt!’ de podcast

Sociaal Werkt! is dé podcast over sociaal werkgeverschap. Met deze podcast informeren en inspireren we werkgevers om aan de slag te gaan met sociaal werkgeverschap. Met handige tips, mooie successen en eerlijke verhalen hopen we je te overtuigen óók aan de slag te gaan met sociaal ondernemen. Beluister bijvoorbeeld de  aflevering over Het belang van een sterk werkgeversmerk met Marjolein ten Hoonte of over de Leercultuur bij van Doren Engineers. Wil je direct op de hoogte zijn als er een nieuwe aflevering online komt? Abonneer je via je favoriete podcastapp!

 

Wil jij ook sociaal ondernemen en vraag je je af hoe je dat het beste kunt doen op een manier die bij jouw organisatie past? Onze accountmanagers denken graag met je mee! Stuur een mail naar info@wspnob.nl en we nemen contact met je op. 

Top