De Budget-Bus: een financiële apk voor werknemers

Geldzorgen onder jonge werknemers komen steeds meer voor. Dit is vervelend voor zowel werknemers als werkgevers. Het heeft namelijk diverse gevolgen op de werkvloer: denk aan lagere arbeidsproductiviteit, hoger ziekteverzuim of verminderde betrokkenheid. Helaas komen werkgevers er relatief laat achter dat werknemers financiële problemen ervaren. CNV Jongeren heeft daarom een oplossing om hier samen iets aan te doen: de Budget-Bus.

 

Hoe werkt het?

Een oplossing die veel tijd bespaart voor werkgevers en de zorgen oplost voor werknemers. Maar hoe gaat de Budget-Bus precies in zijn werk? We leggen je het uit aan de hand van 3 stappen:

  1. De Budget-Bus wordt een halve dag bij jouw organisatie geparkeerd. Op een parkeerplek of op de stoep.
  2. Werknemers tot ongeveer 35 jaar kunnen bij ons langskomen voor een pitstop. We gaan samen in gesprek aan de hand van een spel. Op die manier brengen we – op een laagdrempelige manier – hun geldzorgen in kaart.
  3. CNV Jongeren geeft tips over budgetteren en bespreekt de financiële gevolgen van verschillende levensgebeurtenissen. Ze bieden geen uitgebreid financieel advies, maar stimuleren jouw jonge medewerkers om na te denken over geldzaken. Is er een vervolgstap nodig? Dan verwijst CNV Jongeren ze door naar een professional in de regio.

Een bezoek van de Budget-Bus is kosteloos. Het enige wat jij hoeft te doen is jouw werknemers stimuleren om langs de bus te lopen. CNV Jongeren denkt graag met je mee op welke manier je dit kunt aanpakken.

 

Contact

Past dit bij jouw organisatie? Neem dan contact op met CNV Jongeren-projectleider Wieke Smit via w.smit@cnvjongeren.nl of bel haar via 0628866577 om de mogelijkheden te bespreken. Je kunt ook de flyer downloaden via de website van CNV Jongeren.

Top