Talent Uit Noordoost-Brabant werkt. Ook voor jou!

Het Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant (WSPNOB) helpt jou als werkgever kosteloos met personeelsvraagstukken. Wij zijn jouw aanspreekpunt waarbij je terecht kunt met vragen over bijvoorbeeld de arbeidsmarkt. We hebben hier diverse initiatieven voor opgezet, waaronder ook Talent uit Noordoost-Brabant (TUNOB). TUNOB is een oplossing voor werkgevers dat bijdraagt aan de zoektocht naar personeel. Ambitieuze talenten staan namelijk te popelen om hun kwaliteiten in te zetten, ook voor jouw organisatie. Wij brengen je in contact met deze werkzoekenden. Benieuwd hoe dit werkt? Lees snel verder.

 

Over Talent uit Noordoost-Brabant

TUNOB is een online platform dat jou als werkgever snel en kosteloos in contact brengt met werkzoekenden. Deze werkzoekenden hebben op haar beurt weer behoefte aan wat extra aandacht en de gewenste ondersteuning als het om werk vinden gaat.  Zo krijgen zij een eerlijke kans om werk te vinden. TUNOB gelooft dat een talent meer is dan alleen een cv. Daarom presenteren ze talenten zich in beeld en geluid. Nicole Moviat – projectleider van TUNOB: “De kracht van het platform zit een de korte videopresentatie. In een mum van tijd heb je als werkgever een heldere en complete eerste indruk van een kandidaat.”

 

‘Voor sommige mensen werkt een papieren cv niet’

Met TUNOB bieden gemeenten en sociale werkbedrijven werkgevers inzicht in hun bestanden van arbeidsfitte werkzoekenden. Zo bedienen we werkgevers die sociaal willen ondernemen in hun zoektocht naar personeel. Nicole: “De gedachte achter TUNOB? Voor sommige mensen werkt een papieren cv nou eenmaal niet. In een video vertelt de werkzoekende wat over zichzelf en zijn of haar talenten. De werkgever krijgt een goede indruk van de persoon en waar diegene precies naar zoekt. Het is eigenlijk een open sollicitatie met behulp van een video. Een levend beeld zegt immers zoveel meer dan een stukje papier.”

 

Voor werkgevers met een sociale ambitie

Steeds meer werkgevers hebben sociale ambitie en willen sociaal ondernemen. Door de talenten op dit platform een kans te geven bij jouw bedrijf, geef je direct handen en voeten aan deze ambitie. Bovendien hoef je niet zelf op zoek te gaan naar jouw perfecte kandidaat. Want, waar vind je deze eigenlijk anders? TUNOB biedt een uitgebreid overzicht van geïnteresseerde werkzoekenden. Nicole vult aan: “Werkgevers kunnen zelf op zoek in de database van filmpjes. Zij kunnen hierdoor gericht zoeken naar een kandidaat die hen aanspreekt én die de vacature binnen het bedrijf kan vervullen. Een werkgever heeft meteen beeld bij de persoon en dat maakt dat er sneller een match gemaakt kan worden.”

 

Tientallen matches gemaakt

Inmiddels zijn al tientallen werkgevers en werkzoekenden met elkaar in contact gebracht. En met succes. Veel van hen bleken een perfecte match. Je leest erover in onze succesverhalen. Nicole: “Wij hebben dit project opgezet om talenten die het net even wat moeilijker hebben aan een leuke baan te helpen. Wanneer dit lukt en je ziet hoe blij iemand dan is, dan ben ik daar heel trots op. We hebben ook een paar succesverhalen in beeld gebracht. Die worden binnenkort gepubliceerd!”

Meer weten over Talent uit Noordoost-Brabant? Kijk op www.talentuitnoordoostbrabant.nl of stuur een mail naar info@talentuitnoordoostbrabant.nl.

Top