Verbeter de taalvaardigheid van jouw personeel met Doe meer met taal

Eerder schreven we een artikel over laaggeletterdheid. Zo’n 2,5 miljoen mensen in Nederland hebben namelijk moeite met lezen, schrijven, rekenen of digitale vaardigheden. Dat is een behoorlijke groep! En daarom is het des te belangrijker om je als werkgever bewust te zijn hiervan. ‘Doe meer met taal’ is een initiatief vanuit de overheid waarbij mensen kosteloos online cursussen kunnen volgen. Het doel? Beter worden in taal. Wat zijn de voordelen voor jou als werkgever? We praten je bij.

 

Meer succes én plezier in het werk

Niet goed kunnen lezen of schrijven zorgt voor frustratie. Een gevolg kan namelijk zijn dat iemand niet alles kan volgen of het tempo niet bijhoudt. Door kosteloos cursussen aan te volgen, verbeteren ze hun taal. Doe meer met taal geeft concrete en handige tips voor onder andere mailen en schrijven. Het uitgangspunt van Doe meer met taal is dat mensen (weer) succes en plezier ervaren in hun werk. Jouw personeel zal zich beter op zijn of haar werkplek voelen en gemotiveerder aan de slag gaan.

 

Gratis tips en cursussen

Op de website www.doemeermettaal.nl vind je tips hoe je handiger wordt met teksten, en met de computer of met je mobiele telefoon. Zo zijn er een aantal cursussen beschikbaar, die online en gratis thuis uitgevoerd kunnen worden. Ook voor werkgevers is dit van toegevoegde waarde. Door jouw medewerkers te stimuleren eens een kijkje te nemen op de website, draag je bij aan het vergroten van hun taalvaardigheid. En dit heeft positieve effecten, ook voor hun dagelijkse werkzaamheden voor jouw organisatie. Ze begrijpen mails of veiligheidsvoorschriften op de werkvloer bijvoorbeeld beter.

 

Contact met WSP

Wil je meer weten over Doe meer met taal? En laaggeletterdheid? Of gewoon eens sparren met een van onze deskundige adviseurs? We helpen je in een persoonlijk gesprek graag verder. Onze helpdesk is bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 uur en 17.00 uur via het telefoonnummer 085 – 1304062.

Top