Sociaal ondernemen

Zoek je naar mogelijkheden om maatschappelijk verantwoord (MVO) en sociaal ondernemen in te vullen? Maak dan gebruik van de kennis en mogelijkheden van het Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant. We helpen je graag bij de ontwikkeling van een passend sociaal en duurzaam personeelsbeleid.

 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Bijdragen aan een betere wereld: dat kun je doen door sociaal te ondernemen. Door werk te bieden aan mensen die niet (meer) zo makkelijk aan een baan komen. Ze kunnen en willen wel werken, maar zitten bijvoorbeeld al een tijd thuis met een uitkering of hebben een arbeidsbeperking. Je biedt hen dan niet alleen financiële onafhankelijkheid, maar ook waardering en de kans zich te ontwikkelen. En dat levert vaak ook voor jou wat op. Steeds meer werkgevers zijn bereid om te werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook als dit niet verplicht is. Samen met jou zetten we ons graag in om ervoor te zorgen dat iedereen die kan werken, ook werk heeft.

 

Voordelen van sociaal ondernemen:

  • Versterking van jouw bedrijfsimago
  • Onderscheidende profilering bij bijvoorbeeld aanbestedingen
  • Je voldoet aan de verplichting van social return bij overheidsopdrachten
  • Uitbreiding van jouw netwerk en kennis
  • Bijdrage aan de ontwikkeling van talenten

 

Subsidies en regelingen

Neem je iemand met een arbeidsbeperking of een werkzoekende met een uitkering in dienst? Dan kun je wellicht gebruikmaken van een aantal regelingen met aantrekkelijke financiële voordelen. Bijvoorbeeld een vergoeding voor scholing, begeleiding ‘on the job’ en werken met behoud van uitkering. De mogelijkheden kunnen per gemeente verschillen. Profiteer maximaal van alle subsidies en regelingen; laat je uitgebreid informeren door onze accountmanagers over de mogelijkheden voor jouw organisatie.

Overzicht subsidies en regelingen

 

Aan de slag: bedrijfsanalyse inclusieve arbeidsorganisatie

Inclusief werkgeverschap opent deuren, voor zowel jou als werkgever als voor alle werkzoekenden. Ben je benieuwd hoe je jouw organisatie inclusiever kunt maken om zo jouw personeelstekort op te lossen? Maak dan gebruik van de kosteloze inclusieve bedrijfsanalyse van het Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant.

Lees meer over de bedrijfsanalyse inclusieve arbeidsorganisatie

Graag advies?
We helpen je graag!

Bel (085) 13 04 062

 

Of laat je gegevens achter en dan nemen we contact met je op.

Top