Sociaal ondernemen

Wil je maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) of sociaal ondernemen? Gebruik de expertise en mogelijkheden van het Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant. We begeleiden je graag bij het ontwikkelen van een passend, sociaal en duurzaam personeelsbeleid.

 

Iedereen een eerlijke kans

Het bijdragen aan een betere wereld doe je door sociaal te ondernemen. Bied kansen aan mensen die minder makkelijk aan werk komen, maar wel willen en kunnen werken. Deze mensen zitten vaak al een tijdje thuis met een uitkering of een arbeidsbeperking. Hierdoor bied je hen niet alleen financiële zelfstandigheid, maar ook erkenning en de gelegenheid om te groeien. En dit levert jou ook wat op. Steeds meer werkgevers zijn bereid om samen te werken met mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, zelfs wanneer dit niet verplicht is. Samen met jou zorgen we er graag voor dat iedereen die kan werken, ook echt werk heeft. Met als uiteindelijke doel: een inclusieve arbeidsmarkt.

 

Voordelen van sociaal ondernemen:

  • Versterking van je bedrijfsimago
  • Unieke profilering, bijvoorbeeld in aanbestedingen
  • Voldoen aan social return-verplichtingen bij overheidsopdrachten
  • Uitbreiding van je netwerk en kennis
  • Bijdrage aan talentontwikkeling

 

Subsidies en regelingen

Overweeg je om iemand met een arbeidsbeperking of uitkering aan te nemen? Dan zijn er verschillende financiële regelingen voor werkgevers. Denk aan vergoedingen voor scholing, begeleiding op de werkvloer en werken met behoud van uitkering. De specifieke mogelijkheden verschillen per gemeente. Om optimaal gebruik te maken van alle subsidies en regelingen, raden we aan om in gesprek te gaan met onze accountmanagers over de mogelijkheden voor jouw organisatie.

Overzicht subsidies en regelingen

 

Aan de slag: bedrijfsanalyse inclusieve arbeidsorganisatie

Het omarmen van inclusief werkgeverschap opent deuren voor zowel jou als werkgever, als voor werkzoekenden. Wil je ontdekken hoe je jouw organisatie inclusiever kunt maken en zo jouw personeelstekort aanpakken? Gebruik onze gratis bedrijfsanalyse voor een inclusieve aanpak.

Lees meer over de bedrijfsanalyse inclusieve arbeidsorganisatie

Harrie Helpt-training

Bied jij werkgelegenheid aan mensen met een ondersteuningsbehoefte? Dan is goede begeleiding op de werkvloer van groot belang. Een ‘Harrie’ in jouw organisatie kan die begeleiding bieden. De kosteloze, tweedaagse Harrie Helpt-training leidt jouw werknemer(s) op tot collega-begeleider.

Lees meer over de Harrie Helpt-training

Graag advies?
Wij helpen je!

Bel (085) 13 04 062

 

Of laat je gegevens achter en dan nemen we contact met je op.

Top