WSPNOB

Sociaal ondernemen

Zoekt u naar mogelijkheden om maatschappelijk verantwoord en sociaal ondernemen (MVO) in te vullen? Maak dan gebruik van de kennis en mogelijkheden van het Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant. We helpen u graag bij de ontwikkeling van een passend sociaal en duurzaam personeelsbeleid.
Bekijk onze diensten >

Voordelen van sociaal ondernemen zijn:

  • Versterking van uw bedrijfsimago
  • Onderscheidende profilering bij bijvoorbeeld aanbestedingen
  • U voldoet aan de verplichting van social return bij overheidsopdrachten
  • Uitbreiding van uw netwerk en kennis
  • Bijdrage aan de ontwikkeling van talenten

Participatiewet en banenafspraak

Sinds 2015 is de Participatiewet van kracht. Deze heeft als doel dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt makkelijker een baan kunnen vinden, bij voorkeur bij een reguliere werkgever. Daarnaast hebben vertegenwoordigers van werknemers en werkgevers samen een ‘Banenafspraak’ gemaakt. Die houdt in dat er tussen nu en 2026 125.000 extra banen moeten komen voor mensen die wel kúnnen werken, maar niet zelfstandig het minimumloon kunnen verdienen. Voor hen creëert de overheid 25.000 banen. De overige werkgevers gaan voor 100.000 extra werkplekken zorgen. Bent u één van deze bedrijven?

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Bijdragen aan een betere wereld. Dat kunt u doen door sociaal te ondernemen: door werk te bieden aan mensen die niet (meer) zo makkelijk aan een baan komen. Ze kunnen en willen wel werken, maar zitten bijvoorbeeld al een tijd thuis met een uitkering of hebben een arbeidsbeperking. U biedt hen dan niet alleen financiële onafhankelijkheid, maar ook waardering en de kans zich te ontwikkelen. En dat levert vaak ook voor u wat op.

Steeds meer werkgevers zijn bereid om te werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook als dit niet verplicht is. Samen met u zetten we ons graag in om ervoor te zorgen dat iedereen die kan werken, ook werk heeft.

Social Return

Wilt u een grote opdracht bij een overheidsinstantie binnenhalen? Dan krijgt u te maken met Social Return. Dit betekent meestal dat u 5% van de opdrachtsom moet gebruiken om arbeidsplaatsen, leerbanen en stageplaatsen te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bij de invulling van social return kunnen wij de werving en selectie van de juiste kandidaten voor u verzorgen.

Wellicht levert u al een bijdrage aan Social Return. Dit meet u met de Prestatieladder van Sociaal Ondernemen. Meer weten of werken aan een betere positie op de prestatieladder? Vraag het onze accountmanagers.

Subsidies en regelingen

Neemt u iemand met een arbeidsbeperking of een werkzoekende met een uitkering in dienst? Dan kunt u wellicht gebruikmaken van een aantal regelingen met aantrekkelijke financiële voordelen. Bijvoorbeeld een vergoeding voor scholing, begeleiding ‘on the job’ en werken met behoud van uitkering. De mogelijkheden kunnen per gemeente verschillen. Profiteer maximaal van alle subsidies en regelingen; laat u uitgebreid informeren door onze accountmanagers over de mogelijkheden voor uw organisatie.

Klik hier voor een overzicht van de belangrijkste subsidies en regelingen >

Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

    Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens per vier weken nieuws over subsidieregelingen, tips, en best-practises voor werkgevers in Noordoost-Brabant.