5 x verrassende manieren om personeel te werven

Het vinden van passend personeel is een uitdaging op de huidige arbeidsmarkt. Vaak moet je steeds creatiever zijn in jouw wervingsstrategie om nieuw talent aan te trekken. Wat houdt ‘creatiever zijn’ in? In dit artikel delen we 5 manieren om personeel te werven die wellicht nog niet in jouw werving- & selectieproces voorkomen.

 

1. Zet in op refferal recruitment

Refferal recruitment is het via-via werven van nieuwe medewerkers. Denk aan je eigen netwerk of het netwerk van je huidige medewerkers. Maar ook het netwerk van oud-medewerkers en zelfs leveranciers kan interessant zijn. Hoe je aan de slag gaat met refferal recruitment en wat de voordelen zijn van deze methode, schreven we op in een eerder gepubliceerd artikel.

 

2. Ontwikkel een loyaliteitsprogramma voor jouw huidige medewerkers

Beloon jouw huidige werknemers voor het aandragen van geschikte kandidaten. Uit onderzoek blijkt dat dit een sterke motivatie is voor mensen om geschikte kandidaten te vinden. Een beloning in zo’n programma kan een bonus zijn, maar ook een uitje, extra vrije dagen of (meer) ontwikkelingsmogelijkheden. Richt het zo in dat het bij jouw organisatie en werknemers past: zo vergroot je de kans van slagen van het loyaliteitsprogramma.

 

3. Organiseer een ‘open huis’-dag

Op de woningmarkt kom je het volop tegen: open huis-dagen. Waarom zou je deze methode niet inzetten tijdens het werven van nieuw personeel? Neem jouw toekomstige medeweker mee in de organisatie. Zo kun je laten zien hoe het er écht aan toe gaat en verklein je de kans op een mismatch.

 

4. Maak kennis met Open Hiring

Open Hiring is een methode waarbij werkgevers in hun vacatures vooral focussen op wat iemand moet kunnen. Er wordt dus niet gekeken naar achtergrond, opleiding of ervaring. Op die manier schatten werkzoekenden zelf in of ze geschikt zijn voor een functie en worden vooroordelen doorbreken. Als organisatie bevorder je een eerlijker selectieproces. Doe er je voordeel mee!

 

5. Leid potentieel personeel op

Kun jij niet de juiste werknemer vinden op de juiste plek? Denk dan eens na om potentieel personeel op te leiden. Zo zorg je ervoor dat jouw personeel zich blijft ontwikkelen én beter past in hun rol. Samen met onze partner Leerwerkloket, is het WSP Noordoost-Brabant dé plek voor al jouw vragen over scholing en ontwikkeling.

 

Contact met WSP

Het WSP Noordoost-Brabant is jouw partner in personeelsvraagstukken, arbeidsmarkt, regelgeving en subsidies. Wij voorzien jou en andere werkgevers in de regio graag van advies en ondersteuning. Onze deskundige adviseurs helpen je in een persoonlijk gesprek graag verder. Onze helpdesk is bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 uur en 17.00 uur via het telefoonnummer 085 – 1304062.

Top