Maak laagdrempelig kennis met statushouders via Video Vrienden

Heb je er wel eens over nagedacht om een statushouder in dienst te nemen? Dit biedt vele voordelen en kan wel eens de oplossing voor jouw personeelstekort zijn. Eerder schreven we daar een interessant artikel over, waarin we delen waar je als werkgever allemaal aan moet denken. Maar misschien vind je het programma Video Vrienden ook interessant om in te zetten tijdens jouw overweging om een statushouder in dienst te nemen.

 

In het kort

Met het programma Video Vrienden brengt Refugee Team Nederlanders en statushouders digitaal met elkaar in contact. Voor een periode van 5 weken videobellen de duo’s wekelijks (in het Nederlands) aan de hand van verschillende thema’s. Je draagt niet alleen bij aan de integratie van vluchtelingen door samen Nederlands te oefenen, maar je leert ze op deze manier ook meer over Nederland. Voor werkgevers extra interessant: het biedt jou de kans om in contact te komen met potentiĆ«le werknemers. Veel statushouders zijn namelijk enorm gemotiveerd om hun steentje bij te dragen op de arbeidsmarkt. Een leuke en waardevolle ontmoeting dus!

 

Hoe het werkt

  1. Je meldt je aan via een online formulier. Op basis van woonplaats, leeftijd en interesses matcht Refugee Team jou aan een statushouder;
  2. Zij koppelen jullie aan elkaar in een WhatsApp-groep. Hierin sturen ze elke week een thema dat kan dienen als leidraad voor het gesprek;
  3. Jullie maken zelf een afspraak om te videobellen. Na 5 weken videobellen bepalen jullie of jullie contact blijven houden.

 

Doe mee

Ben je enthousiast? Meld je dan aan via www.refugeeteam.nl/video-vrienden. Heb je nog een vraag? Neem dan contact op met Emma Baas, projectmedewerker Video Vrienden, via emma@refugeeteam.nl.

Top